Dev derbi saat kaçta?

Dev derbi saat kaçta?

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 26. hafta maçında Galatasaray, bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek.

A+A-

Türk Telekom Arena’da oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak. Aleks Taşçıoğlu ve Esat Sancaktar’ın yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi ise Serkan Ok. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri de Murat Özcan ve Burak Taşkınsoy.

Ligde geride kalan 25 haftada 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunan sarı lacivertliler, 59 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sarı kırmızılı ekip ise geride kalan 25 haftadan 10 galibiyet çıkardı. 9 beraberliği ve 6 mağlubiyeti bulunan Galatasaray, 39 puanla 5. sırada bulunuyor.

382. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig’de yapacakları bu maçla tarihlerinde 382. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan 381 maçtan 144’ünü kazandı. Sarı-kırmızılı ekip ise bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 115 maçta ise eşitliği bozamadı. Sarı lacivertli takımın attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi.

 

LİGDE 118. SINAV

Fenerbahçe ile Galatasaray, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde 117 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 36 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 151 gole, sarı-kırmızılılar 116 golle karşılık verdi.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Muslera

Denayer

Semih Kaya

Hakan Balta

Carole

Chedjou

Selçuk İnan

Emre Çolak

Yasin Öztekin

Sneijder

Podolski

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Kjaer

Alves

Hasan Ali Kaldırım

Mehmet Topal

Souza

Diego Ribas

Alper Potuk

Volkan Şen

Robin van Persie

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.