Deprem Haftası Nedeni İle Stant Açıldı

Deprem Haftası Nedeni İle Stant Açıldı

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Denizli İl Müdürlüğü görevlileri, toplumda deprem bilincini oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen ‘Deprem Haftası’ etkinlikleri kapsamında Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

A+A-

Ziyarete; AFAD İl Müdürü Ali Etiz ile Arama Kurtarma Teknisyenleri ve Müdürlüğün diğer görevlileri katıldı.

Deprem Haftası dolayısıyla yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren AFAD İl Müdürü Ali Etiz, okullarda ve vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen bilgilendirmelerde 115 bin öğrenci ve vatandaşa afet bilinci ve eğitimi verildiğini söyledi. Okullarda ayrıca tahliye eğitimlerinin de verildiğini belirten Etiz, İlimizde farkındalık oluşturmak için yıl boyunca eğitim ve etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve düzenlenen eğitim ve etkinliklerin vatandaşları bilinçlendirme adına önemli olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise; “ Deprem hakkında sahip olacağımız her türlü bilgi ve beraberinde alacağımız önlemler olası afet hallerinde bizleri güçlendirecek ve hayatta kalmamızı sağlayacaktır. Eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturulduğu bir toplumda, yerinde, zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal afetler sonrasında yaşanan olumsuzlukları azaltacaktır. Bu konuda sizlere büyük görevler düşüyor. Ulaşabildiğimiz kadar çok vatandaşımıza ulaşarak bu bilinci oluşturmalıyız. Sadece deprem değil, yaşanabilecek herhangi bir afet anında halkımız ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmeli. Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında bilinçlendirme faaliyetleri ve çeşitli etkinliklerle kutladığımız Deprem Haftası da bu açıdan ilimiz ve daha öncesinde deprem sebebiyle büyük acılar yaşamış ülkemiz için oldukça önemli. Ümit ediyorum ki düzenlediğiniz eğitim ve yapacağınız çalışmalarınızla bu bilinci vatandaşlarımızda oluşturacağız. Allah İlimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun ” dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ayrıca, hafta dolayısıyla vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla AFAD İl Müdürlüğü tarafından Bayramyeri Meydanında açılan stantları da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.