Denizlililerin hayatı daha da kolaylaşıyor

Denizlililerin hayatı daha da kolaylaşıyor

Belediyecilik hizmetleriyle Türkiye'de örnek çalışmalara imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak birçok yeniliği içerisinde barındıran Adres Bilgi Sistemi'ni hizmete sundu.

A+A-

Kent genelindeki adres bilgilerinin yanı sıra toplu ulaşım güzergah ve saatlerinden polis merkezlerine, ATM'lerden Denizli Kültür Envanteri'ndeki tarihi ve kültürel değerlere kadar bir çok verinin yer aldığı sistem (adres.denizli.bel.tr ; mobil.denizli.bel.tr) vatandaşlar tarafından tam not aldı.

 

Teknolojinin her alanda kullanıldığı günümüzde yenilikleri yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, kısa süre önce vatandaşlara günlük hayatta birçok kolaylık sağlayacak "Adres Bilgi Sistemi"ni yenileyerek hizmete sundu. Belediyecilik hizmetleriyle Türkiye'de örnek çalışmalara imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği sistem ile kent genelindeki adres bilgilerinin yanı sıra toplu ulaşım güzergah ve saatlerinden polis merkezlerine, ATM'lerden nöbetçi eczanelere kadar Denizli merkez ve tüm ilçelerdeki bir çok nokta anlık olarak görülebiliyor. Vatandaşlar tarafından beğeniyle kullanılmaya başlayan sistem bilgisayar üzerinden adres.denizli.bel.tr, mobil cihazlardan ise mobil.denizli.bel.tr internet adresinden çalışıyor. Zamandan tasarrufun yanında vatandaşlara doğru ve güvenilir bilgiler sunan Adres Bilgi Sistemi'ne ayrıca 2015 tarihli hava fotoğrafı (ortofoto) görüntüleri ve google sokak görüntüleri de entegre edildi. Mobil cihazlardan girilerek konum bilgilerinin görülebildiği sistemde "Etrafımda ara seçeneği" ile eczane, ibadethane, sağlık noktaları gibi seçenekler tespit edilebiliyor.

 

Sistem Denizli genelini kapsıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojiyi yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların hayatını kolaylaştırıp zamandan tasarruf etmelerini sağlamak için Adres Bilgi Sistemi'ni yenileyerek hayata geçirdiklerini söyledi. Sistemle Denizli'nin tüm il sınırı adres bilgilerinin bilgisayar, tablet ve mobil cihazlarla kullanılabilecek şekilde yenilendiğini kaydeden Başkan Zolan, "Bu şekilde il, ilçe ve mahalle sınırları kapsamında bulunan yol ve bina bilgileri sisteme aktarılarak adres bileşenlerinden ilgili konumun görüntülenmesi sağlandı. Ayrıca sistemin altlığına yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından temini yapılan 2015 ortofoto görüntüler ile google sokak görüntüleri entegre edildi. Sistem özellikle vatandaşlarımızın zamandan tasarruf etmelerinde büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

 

Nöbetçi eczaneler de Adres Bilgi Sistemi'nde

 

Adres Bilgi Sistemi'nde kent genelindeki adreslerin tamamının görülmesinin yanında birçok yeniliği de beraberinde sunduğunu kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ulaşım başlığı altında Büyükşehir Belediyesi otobüslerimizin güzergah ve saatleri, Önemli Yer başlığı altında ise otobüs durağı, Kültür Envanteri, Büyükşehri Belediyesi birimleri, alışveriş merkezleri, konaklama noktaları, polis merkezleri, sağlık noktaları, camilerimiz, eğitim kurumlarımız, bankalar, Denizli Kart dolum noktaları, eczaneler, kamu kurumları, kültürel tesisler, ulaşım noktaları ve günlük nöbetçi eczaneler gibi Denizli genelinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak birçok bilgi yer alıyor." Engellilere yönelik kamusal alanlarda erişebilirlik haritasının da sistem üzerinden hizmete sunulduğunu ifade eden Başkan Zolan, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Adres Bilgi Sistemi'nin Denizli'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.