Denizlili Turizmcilerden ''Termal İyi Gelir'' Kampanyası

Denizlili Turizmcilerden ''Termal İyi Gelir'' Kampanyası

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ve Karahayıt'taki 4 ve 5 yıldızlı otellere yerli turist çekebilmek için kampanya başlattıklarını belirterek, "Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra gelen turist s

A+A-

DENİZLİ Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ve Karahayıt'taki 4 ve 5 yıldızlı otellere yerli turist çekebilmek için kampanya başlattıklarını belirterek, "Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra gelen turist sayısı azalacak. Avrupa'dan gelecek turist sayısını ön göremiyoruz. Bu nedenle yerli turizm önemli" dedi.

DENTUROD Yönetim Kurulu'nun Sabanoğlu Grill Restorant'ta düzenlediği basın toplantısında, 'Termal iyi gelir' adıyla düzenlenen kampanyanın tanıtımı yapıldı. www.termaliyigelir.com adlı internet sitesinde Denizli'deki termal turizmin tanıtılacağını belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, bu siteden yerli turistlerin Pamukkale ve Karahayıt'ta 5 bin yatak kapasitesine sahip 4 ve 5 yıldızlı 10 otelden rezervasyon yaptırabileceğini söyledi. Şen, "Fiyatlar oldukça uygun. Otellerimiz yerli turist için indirime gitti. Günlük 99 TL'den başlayan fiyatlarla termal turizm sektörümüz hizmet verecek. 2015 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısında azalma oldu. Pamukkale'ye gelen turist sayısı da önceki yıla göre yüzde 8 düştü. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından ülkemize gelen turist sayısı da mutlaka azalacak. Ayrıca, Avrupa'dan gelecek turistin de ne olacağını ön göremiyoruz. Yerli turizm bu nedenle önemli" diye konuştu.

Şen, Pamukkale Örenyeri'ni TURSAB'ın işlettiğini, giriş bedelinin de 35 TL olduğunu sözlerine ekleyerek, "Pamukkale Örenyeri giriş ücreti düşürülmelidir. Yerli turist ve Denizlililer Pamukkale Örenyeri'ne girmek istemiyor. Örenyeri işletmesi Pamukkale Belediyesi ya da Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmelidir. Büyükşehir Belediyesi, Teleferik Projesi'ni hayata geçirdi, soğuk günlerde 8 bin Denizlili Bağbaşı Yaylası'na çıktı. Oysa, günde 80 Denizlili Pamukkale'ye gitmiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.