Denizlili pilot bölge birincisi oldu

Denizlili pilot bölge birincisi oldu

Denizlili otomobil yarışçısı 22 yaşındaki Melik Göçtü, bu yıl ikinci kez katıldığı İzmir Ülkü Pisti Drag yarışında 16 pilotu geride bırakarak bölge birincisi oldu.

A+A-

1600 cc kategorisinde yarışan Göçtü, 400 metre uzunluğundaki pisti 170 kilometre hıza çıkarak 14.5 saniyede geçti. Birincilik kupasını ve Denizli’ye kazandıran Göçtü’nün rakibi Fatih Güzelal 400 metreyi 16 saniyede tamamlayarak ikinci ve Yılmaz Uslu’da üçüncü oldu.  Geçen yıl ilk kez katıldığı Drag yarışını 17 saniyede bitirerek üçüncülük kazandığını hatırlatan Göçtü, “15 yaşımdan bu yana araba kullanıyorum. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonun (TOSFET)’in lisanslı sporcusu olarak yarışlara katılıyorum. Denizli’de çok yetenekli otomobil sporcuları olmasına rağmen pist olmaması nedeniyle yarışlara hazırlanmamız çok zor oluyor. Ben yarışlara Acıpayam ilçesine bağlı mahallelerin boş yollarında trafik yoğunluğu olmayan bölgelerde çalışarak hazırlandım. Otomobil ve motosiklet yarışçıları için Denizli’ye güzel bir pistin kazandırılmasını istiyoruz. Yılda bir kez İzmir Ülkü Pistin’de gerçekleştirilen otomobil yarışlarına İzmir ve çevre illerden çok sayıda sporcu ve otomobil tutkunu katılıyor” dedi.

PİST İL EKONOMİSİ DE KATKI SAĞLAR

Denizli’ye yapılacak pistte sporcuların bir taraftan yarışmalara hazırlanırken bir taraftan da otomobil yarışlarının yapılabileceğini bu yolla il ekonomisine ciddi bir destekte sağlanabileceğini anlatan Göçtü, “Otomobil meraklısı çok, bu tür yarışmalara da onlarca pilot katılıyor. Türkiye’nin değişik bölgelerin den de yarışmacılar geliyor. Standartlara uygun bir pist yapılırsa otomobil sporların da da Denizli’nin ismi duyulmaya devam eder. Bizimde rahatlıkla test, deneme ve antreman sürüşü yapabileceğimiz bir pistimiz olur. 1600 CC’de bölge birinciliğini kazandığım ve Denizli’nin ismini duyurduğum için gelecek yıl ki yarışmaya 2000 ve 2500 CC kategorisinde katılma hakkı da kazandım. Gelecek yılda çok iyi hazırlanıp birinciliği kimseye kaptırmamak istiyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.