Denizlili mermerciler İzmir fuarında 

Denizlili mermerciler İzmir fuarında 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 22. MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda Denizlili mermerciler de boy gösteriyor.

A+A-

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fuarizmir'deki Denizlili firmaları yalnız bırakmadı. Merkezefendi Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu ile Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çelikkol, Doğaltaş Makina Üreticileri ve Teknolojileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu da Tin ve Subaşıoğlu'na eşlik etti. 

 Mermer sektörünün Denizli'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını kaydeden AK Partili Milletvekili Tin, kentin ihracatının önemli kalemleri arasında yer alan mermer ve makine sektörünü, her alanda desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Mermer üretiminin yanı sıra makine üretiminde de Denizli'nin iddialı bir şehir olduğunu belirten Tin, "Ar-Ge Reform Paketi ile makine üretiminde iddialı olan Denizli'nin teknolojik bir üs haline geleceği düşüncesindeyim. Yine mermer üretimi konusunda da ülkemize büyük katkılar koyan Denizli, gelecek dönemlerde adından sıkça söz ettirecektir. Biz de hükümet olarak yeniliklere açık üreticiyi tam anlamıyla destek olmaya devam edeceğiz. Bu fuarın Denizlili mermer ve makine üreticilerine büyük katkılar koyacağını düşünüyorum" dedi.

 Başkan Subaşıoğlu ise "Fuarda stant açan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. Çünkü, mermer ve makine sektörü Denizli'nin katma değerine önemli katkılar koyan bir sektördür. Bu nedenle sektör için bu fuar ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün fuar alanında stant açan firmalarımız, birçok ülkeye yapılacak olan ihracatın kapılarını İzmir'den açmaktadırlar. Fuara katılan firma yetkilerimiz fuarın kendilerine ciddi bağlantılar kurmalarına vesile olduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle ön görüşmeler gerçekleştirerek ileriye dönük adımlar atıklarını dile getirdiler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.