Denizlili kadınlar tek yürek

Denizlili kadınlar tek yürek

Denizli'de faaliyet gösteren 45 kadın sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organizasyonuyla ilk kez bir araya gelerek birlik ve berabe

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli'de faaliyet gösteren kadın sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya getirdi. 45 kadın sivil toplum kuruluşu yöneticisinin ağırlandığı etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve davetliler katıldı. Denizli'de faaliyet gösteren 45 kadın sivil toplum kuruluşunun ilk kez bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajının verildiği etkinlikte kadınlar, teröre karşı tek yürek oldu. Kadın sivil toplum kuruluşları Denizli’de ilk kez düzenlenen etkinlikle sorunlarını, istek ve düşüncelerini Başkan Zolan’a anlatma imkanı buldu.

 

“Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz”

 

Kadın sivil toplum kuruluşlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zolan, Anadolu'nun çok önemli bir coğrafya olduğunu, birçok medeniyetin burada kurulduğunu ifade ederek, "Atalarımız bize burayı yurt edinmişler. Yurt edindiğimiz günden bu yana harici ve dahili birçok düşmanla baş ettik. Bugün de bu coğrafyaya göz diken düşmanlarla mücadele ediyoruz, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Zolan, sözlerine şöyle devam etti: "Mesele Türkiye meselesidir, Anadolu meselesidir. Bugün birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olması gereken bir gündür. Bütün kimliklerimizden ve düşüncelerimizden sıyrılarak farklı görüşlerimizi bir kenara bırakıp ülkemiz için bu teröre karşı dimdik, tek yürek olmak durumundayız. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz” dedi.

 

"Yükümüzü azaltan yol arkadaşlarımızsınız"

 

Etkinliğin düzenlenmesini uzun zamandan beri istediğine işaret eden Başkan Zolan, "Ben sizi Denizli'nin hizmetkarı olarak, dertlere derman olan eller olarak, yükümüzü azaltan yol arkadaşlarımız olarak görüyorum. Sizler nerede zor durumda olan bir vatandaşımızın derdine derman olmuşsanız, bizim yükümüzü omuzlamış oluyorsunuz. Sizlere hizmet arkadaşım olarak bakıyorum" diye konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığına dikkati çeken Başkan Zolan, "Sizlerin yanında sadece bir gün değil 365 gün olacağız. Kadınlarımıza yaşayabilecekleri bir hayat sunmak görevimiz. Kadın, bizim annemiz, eşimiz, kardeşimiz, çocuğumuz" şeklinde konuştu.

 

"Kadınlara çok büyük görevler düşüyor"

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ise, Denizli'de bulunan sivil toplum kuruluşları olarak Denizli için gayret sarf ettiklerini anlatarak, "Hiçbir ayrım olmadan Denizli'de bu birleşmeyi sağlamak istiyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları olarak el ele verelim ve Denizli'yi daha güzel günlere hep birlikte götürelim. Kadın Meclisi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana herkese kucak açtık. Bundan sonra da bütün isteklerinizde yanınızda olacağız" dedi. Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepimizin yüreği terör nedeniyle kan ağlıyor. Bunu sen, ben olarak değil biz olarak aşacağız. Biz kadınlara bu noktada çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

 

Terör tüm insanlığın ortak düşmanı

 

Konuşmaların ardından kadın sivil toplum kuruluşları ile bir süre sohbet eden Başkan Zolan, istek ve temennileri aldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda özellikle teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı çıktı. Son dönemde yaşanan terör olaylarının şiddet ve nefretle lanetlendiği toplantıda, terörün dil, din, ırk, inanç ayrımı yapmadığı, bu nedenle tüm insanlığın ortak düşmanı olduğu ifade edilerek, "Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz" temennisi etkinliğe damga vurdu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.