Denizlili dağcılar Avrupa’nın zirvesinde

Denizlili dağcılar Avrupa’nın zirvesinde

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyesi 4 dağcı, Rusya Federasyonu’na bağlı Özerk Kabardin Balkar Cumhuriyeti’nde bulunan 5642 metrelik yüksekliği ile avrupa’nın en yüksek dağı Elbruz Dağı’na tırmandı.

A+A-

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyesi 4 dağcı, Türkiye’deki çeşitli kulüplerden dağcıların da katılımıyla 15 kişilik bir grupla, Avrupa’nın en yüksek dağına tırmanış gerçekleştirdi. Elbrus Dağı’na tırmanışta Denizli ekibinde DENDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan Çeşmeli, Yönetim kurulu üyesi ve Dağcılık Federasyonu İl temsilcisi Taylan Özgür,  yönetim kurulu üyesi Emre Çakır ve Cem Luka Karabıyık yer aldı.

KAF DAĞI OLARAK DA BİLİNİYOR

Avrupa ve Rusya Federasyonunun en yüksek noktası olan bu dağ 5642 metre lik zirvesi ile Avrupa kıtasının en yüksek noktasıdır… ELBRUZ dağı Kabardin (Kabardey) Balkar Özerk Cumhuriyeti, Kafkasya’nın dağlık kesiminde Rusya Federasyonu’na bağlıdır.

Avrupa’nın çatısı Avrupa’nın en yüksek zirvesi olarak da adlandırılan Elbruz (Kafkaslar Avrupa sınırında olduğundan), başkent Nalçik’in kuş uçumu 95 kilometre doğusunda. Kabardeyler onu Oshamafo (Uğurlu Dağ) olarak adlandırır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.