Denizli’nin Sultanları Ankara yolcusu

Denizli’nin Sultanları Ankara yolcusu

Voleybolda hedefi olan iddialı bir kadroyla sezona başlayan, zamanla Denizli’de yediden yetmişe herkesin takip ettiği bir takım olan Denizli Gençlik Bayan Voleybol Takımı, 10 gün süren play-off macerasının ardından sezonu tamamlayıp Denizli’ye döndü.

A+A-

Bu sezon TVF 3. Lig 1. Grupta Ege ve Akdeniz takımlarından oluşan normal sezonu, 3. sırada tamamlayarak play-offlara katılmaya hak kazanan Denizli’nin Sultanları ilk hedefine ulaşarak 13 Mart Pazar günü play-off yarı finalleri için Ankara’nın yolunu tuttu.

YARI FİNALDEN 6 PUANLA FİNALE

15-17 Mart 2016 tarihlerinde gruplarını ilk üç içinde bitiren Gaziantep Merinos, İstanbul Bahçelievler ve Diyarbakır temsilcisi Amed takımları ile final bileti için karşılaşan Sultanlar, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 6 puanla final biletini cebine koydu. Finale kalan Denizli Gençlik, orta oyuncu pozisyonunda görev yapan Tuğçe Demirtaş’ın sakatlığı ve finalde yer alamayacak olması ile sarsıldı.

FİNALDE İNANMAK YETMEDİ

Final Grubuna kalarak son sekiz arasına ismini yazdıran Denizli’nin Sultanlarını, finalde bu işe çok ciddi bütçeler ayıran dişli rakipler bekliyordu. Otoritelerin bir numaralı favorisi olarak görülen Bursaspor, namağlup sezonu tamamlayan Alaşehir Belediye ve Türk Sporunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği ile aynı grupta yer aldık.

BURSASPOR’U ELİMİZDEN KAÇIRDIK

İlk maçında Alaşehir’e kaybeden Sultanlar, Bursaspor karşısında rakibine adeta sahayı dar etti. İlk seti rakibine veren ve daha sonra oyunda toparlanan Denizli Gençlik, maçta dengeyi yakalamayı başardı. Üçüncü setin sonlarına doğru 23-20 önde iken üstünlüğü rakibe kaptıran Sultanlar, maçın ve finallerin kırılma anını yaşamış oldu.  Maçı 3-1 Bursa temsilcisi kazandı.

BAŞKAN ZOLAN MORAL OLDU, GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ 3-0 GEÇTİK

Sıralama için önem taşıyan Gençlerbirliği maçında, işleri dolayısıyla Ankara’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ve Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz salona gelip Denizli’nin Sultanlarını izledi. Yöneticiler Ali Çelebi ve Kemal Şahan’la birlikte maçı takip eden Zolan ve Filiz takıma moral oldu. Denizli Gençlik ev sahibi Gençlerbirliği’ni 25-14, 25-21 ve 25-21 setlerle 3-0 yendi.

BAŞKAN BESİM, EMEĞİ GEÇEN VE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli’nin Sultanları on günlük play-off macerasının ardından dün gece Denizli’ye döndü. Kulüp Başkanı Tamer Besim, voleybolda bugüne kadar Denizli'de yaşanmayan bu heyecanın yaşanmasında emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Başkan Besim mesajında şunları belirtti.

“Sezon başında amacımız zirveye oynayacak bir takım kurarak voleybolun Denizli’de sevilmesini, hak ettiği değeri almasını sağlamaktı. Geldiğimiz nokta da, çok ciddi bütçelerle kurulan takımları geride bırakan, Türkiye’nin güçlü kulüplerini sahada dize getiren ve finallere kadar gitme başarısı gösteren bir takıma sahip olduğumuz için mutlu ve huzurluyuz.

Başta sahada ter döken, takımın başarısı için fedakârca mücadele eden, finallere kadar bu heyecanı taşıyan sporcularımıza ve teknik heyetimize;

Bu uzun yolda birlikte yürüdüğümüz, maddi manevi bu işe birlikte zaman ayırdığımız As Başkanımız Sayın Ali Çelebi ve yönetim kurulunda ki değerli arkadaşlarıma;

Maçlarda tribünde ki yerini alıp takımı destekleriyle motive eden, bizleri arayıp veya sosyal medya aracılığıyla güzel dileklerini ileten, dualarını esirgemeyen tüm sporseverlere;

Denizli’nin Sultanlarını yazılı, görsel ve internet medyası ile gündemde tutarak sayfalarına ve ekranlarına taşıyan değerli basın camiasına;

Sezon boyunca yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ahmet İbanoğlu’na, Ticaret Odası Başkanı Sayın Necdet Özer’e;

Maçlarımızı Merkez Spor Salonu’nda oynama talebiyle kapısını çaldığımız, beklediğimizden daha fazla ilgiyle talebimize cevap bulduğumuz, fırsat buldukça maçlarımıza gelen, Ankara’da ki play-off finallerinde bile salona gelip takımımıza moral veren,  şehirde bu sinerjinin oluşmasında büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a; Kulübümüz, yönetim kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Voleybolda yeni sezonda aynı heyecanla, daha büyük hedeflerle Denizli’yi temsil edecek bir takım için şimdiden çalışmalara başlayacağımızı kamuoyuna bildirir saygılar sunarım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.