Denizli'nin Gururu Oldu

Denizli'nin Gururu Oldu

Türkiye’deki En Etkin 10 Genç Arasında Gösteriliyor!

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile birlikte kürsüye çıkarak 81 ilden gelen valilere hitaben ‘Sağlık ve Gençlik’ temalı konuşma yapan Serhat Yılmaz Türkiye’de yapmış olduğu başarılı sivil toplum çalışmaları ile Türkiye’de En Etkin 10 Genç arasında gösteriliyor. Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada şehirlerde gençlerin bağımlılık yapıcı maddelere kolaylıkla ulaştıklarını, bu konuda akran metoduyla çalışmanın faydalı olacağını ve bu konuda gençlerin neler yapması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, yaptığı tekli ve ikili görüşmelerde ülke gençliğinin 15 Temmuz sonrası büyük bir kenetlenme yaşadığını bu enerjinin de faydalı yönlere çekilmesinde büyük çaba sarf edeceğini ve bu süreçte devletimizin gençlerle olan çalışmalarının, diyaloğunun arttığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Habitat II’de ortaya koyduğu vizyon ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yerel ve küresel gençlik vizyonunu birleştirerek uluslararası alanda aktif rol oynayan ve Türkiye’deki en etkin 10 genç arasında gösterilen Yılmaz çalışmalarını gençlik alanında düzenli olarak sürdürüyor. Serhat Yılmaz Kimdir?

1995 yılında doğdu. Pamukkale Üniversitesi Siyasal Bilgiler öğrencisidir. Aynı zamanda Ekonomi dersleri almaktadır. 15 yaşından itibaren özellikle gençlik çalışmaları kapsamında Türkiye ve dünya çapında çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve platformlarda aktif olarak kurucu, yönetici ve üye olarak çalışmalarda bulundu.

 

2013 yılında itibaren birçok proje içinde yer alan olan Yılmaz, sivil toplum alanında üst kademelerde yöneticiliklerde bulunmuştur. Sayısız eğitim, araştırma ve sertifika programlarına katılmış olup, ulusal ve uluslararası çeşitli sertifikalara sahiptir.

 

2014 yılında pilot olarak Niğde ve Denizli gençlerinin kültürel ve sosyal olarak birleştirip köprü kurmayı hedefleyen Yılmaz, Denizli gençlerini Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine götürerek Denizli’de bir ilke imza atarak köprüler kurmaya başlamıştır.

Yılmaz, gençlik, girişimcilik ve eğitim alanlarında yapmış olduğu faaliyetlerle bir çok ödüle layık görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.