Denizli'nin Çok İyi Yere Gelmesi Turizm Ve Termal Sağlıkta!

Denizli'nin Çok İyi Yere Gelmesi Turizm Ve Termal Sağlıkta!

Pamukkale ve Karahayıt gibi kırsal yerleşim birimlerinde turizm alanında faaliyet gösteren ve yada girişim yapacak yatırımcılara yüzde 50 dolayında hibe yoluyla teşvik verildiği bildirildi. Başvuru için ise 10 Şubat 2015 son tarih olarak ifade edildi.

A+A-

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinesinde, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı yetkililerince kırsal turizm teşvikleri konulu toplantı düzenlendi.

Karahayıt Doğa Otel’deki toplantıya, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Denizli Koordinatörü Sadık Yetim, turizm alanında faaliyet gösteren işletme sahipleri, esnaflar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda, nüfusu 20000’i aşmayan Pamukkale ve Karahayıt gibi mahallelerdeki turizm yatırımı teşvikleri ele alındı.

Başkan Gürlesin açılışta bir konuşma yaparak, söz konusu mahallelerde yatırımcıların önünü aşmak adına çeşitli kolaylıklar ağlandığı kaydederek, ‘Denizli’nin bana göre çok daha iyi yere gelmesi turizmde ve termal sağlıktadır. Şuana kadar destekler konusunda neler yapabiliriz bunu istişare edeceğiz. Üretim Sizden Destek Bizden sloganıyla yola çıkıldı. Bu desteğin iyi anlatılması gerekiyor. Sadece buradaki katılımcılarla sınırlı tutmamalıyız. Eşimiz, dostumuz ve çevremizdeki herkese bu teşviki anlatmalıyız. Üretim varsa yatırım varsa istihdam demektir, gelir demektir. Gelir de hem ilimizin hem de ülkemizin kalkınması demektir. Üretim varsa bir yerde zaten bunun yansılamaları dalga dalga her alanda olacaktır. İlk programda Denizli yoktu. Denizli’nin de teşvik kapsamına alınarak bu noktaya gelinmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz Pamukkale Belediyesi olarak teşvik için imar konusunda ve diğer konularda önünü açmak adına ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız’ dedi.

Kayamakam Veysel Beyru da, turizm alanındaki yatırımcının önünün açılacağını belirterek, pansiyon işlemeciliği yapanlardan buradaki bir işletmeciye kadar çeştili yatırımcılar bu teşvikten yararlanabiliyor. Kırsal turizm alanında hizmet sektöründe çalışan tüm işletmelere 750 bin liraya kadar bir hibe programından yararlanma şansı var. Pamukkale ve Karahayıt Mahallesi başta olmak üzere nüfusu 20000’i aşmayan kırsal turizm bölgeleri olması gerekiyor. Gönlümüz yatırımcımızın, işletme sahiplerimizin ve burada yatırım yapmak isteyenlerin bu teşvikten sonuna kadar faydalanmalarıdır. Biz kamu kurumları olarak gerek belediyemiz, gerek bizler, gerek GEKA ve gerekse il koordinasyonumuz her türlü desteği vermeye hazırız’ dedi.

TKDK Denizli İl Koordinasyon Başkanı Sadık Yetim de, şuana kadar 241 projenin desteklendiğini söyledi. Destek için projelerin de incelendiğini ifade eden Yetim, ‘Kırsal turizm teşvikleri kapsamında, küçük oteller, lokantalar, fitnes, park, aguapark gibi aklınıza ne gelirse destekliyoruz. Kırsal turizm alanında aklınıza ne gelirse bizimle iletişime geçin biz onları destekliyoruz. 10 Şubat 2015 son başvuru tarihidir. Belediye Başkanımız ruhsatlar ve istimlak konusunda son derece kolaylık sağlıyor. Arsa, izinler gibi birçok engeli bizler aşıyoruz. Nerede bir sorun olursa gerek kaymakamımız ve belediye başkanımızla anında görüşüp sorunu çözebiliyoruz. Gelin fikrinizi bizimle paylaşın ve projelerinizi teşvik uygulamasından yararlanabilir hale getirip destekleyelim’ dedi.

Daha sonra TKDK Denizli İl Koordinasyonu yetkililer teşvik programını ve içeriğini anlattı. Buna göre kırsal alanda yatırımcıya yüzde 50 dolayında hibe verilebileceği vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.