Denizli'nin Çınar'ında Deve Geçidi

Denizli'nin Çınar'ında Deve Geçidi

Denizli'de bugün yapılacak 31'inci Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri'nin duyurusunu yapmak amacıyla Sarayköy Belediyesi öncülüğünde güreşlere katılacak beş devenin de bulunduğu kortej Bayramyeri Meydanı'ndan Delikliçınar Meydanı'na kadar davul zurna eşli

A+A-

150 devenin katılacağı güreşlerin tanıtımı için Sarayköy Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden izin alarak develerle birlikte kortej yürüyüşü düzenledi. Bayramyeri Meydanı'na getirilen beş tülü, güreşlere katılacak develerin sahipleri ve organizasyon komitesi üyeleri davul zurna eşliğinde Bayramyeri Meydanı'ndan Gazi Bulvarı'nı takip ederek Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Develerin bulvardan geçtiği gören vatandaşlar cadde üzerinde toplandı. Sadece resmi plakalı ve geçiş üstünlüğü olan araçların kullanabildiği bulvardan geçen develeri vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüledi. Belediye otobüsleri kırmızı ışıkta dururken, develer ışığa aldırmadan Delikliçınar Meydanı'na kadar geldi.

 

Denizli halkını deve güreşlerine davet eden Sarayköy'ün AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Deve güreşleri yüzyıllardır yapılan bir gelenekti, fakat Denizli, Delikliçınar Meydanı böyle bir korteje ilk kez tanık oldu. Bu konuda bize destek olan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ediyoruz. Denizlili hemşehrilemiz de bu kardeşlik kültürünün yaşatıldığını hissettirmiş oldu bu şekilde. Vatandaşlar ne olduğunu anlayamadılar belki de. Devecilik bir aile kültürüdür. Tüm Denizlilileri güreşlere bekliyoruz dedi. Delikliçınar Meydanı'ndaki tanıtımın ardından develer Bayramyeri Meydanı'na kortej eşliğinde döndü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.