Denizli'nin AB Şampiyonu AYDEM Fen Lisesi!  

Denizli'nin AB Şampiyonu AYDEM Fen Lisesi!  

Türkiye ile Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu “AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması” Denizli elemeleri 4 Nisan 2016 tarihinde Denizli Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli genelindeki 19 ilçeden temsilci okulların katıldığı yarışma, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Yılmaz'ın açılış konuşmaları ile başlamış ve 3 ilçe temsilcisi okul finale kalmıştır. 

Finalde Merkezefendi, Kale,  Tavas ve Buldan İlçeleri yarışmış ve AYDEM Fen lisesi 15 sorunun tamamını bilerek İl Şampiyonu olmuştur. İkinciliği Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi, Üçüncülüğü Buldan Akın Anadolu Lisesi almıştır.

AYDEM Fen Lisesi danışman Öğretmeni Sema AYKAL’ı ve yarışma şampiyonu olan Fatmanur DOĞU, Öykü Işık GÜZ, Muratcan TAHRA ve Sevim Zeynep KÜÇÜKÇAL isimli öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi

Ülkemiz ile Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığının faydalanıcısı olduğu “Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi”, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü uhdesinde uygulamaya konulmuş olup 24 ay sürecektir.

 

Projenin amacı, 10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği hakkındaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmaktır. Proje kapsamında resim, slogan, öykü ve bilgi yarışmaları düzenlenmektedir. “AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması” Denizli'ninde aralarında olduğu 21 pilot ilde liselerin tüm 10.sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilmektedir

Akishaber Özel

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.