Denizli Merkezli 8 İlde Operasyon!

Denizli Merkezli 8 İlde Operasyon!

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Denizli merkezli 8 ilde yürütülen "Abla" operasyonlarında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan eş zamanlı operasyonla 8'i tutuklu 13'ü yakalamalı ve 2 'sinin adl

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; "FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün “ABLA” olarak tabir edilen bayan yapılanmasını deşifre etmek amaçlı, kriptolu haberleşme programı By-Lock isimli programı kullandıkları tespit edilen, soruşturma aşamasında yine örgüte müzahir ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen şahıslar hakkında ek tahkikata başlandı.

 

Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerini de kapsayan 8 ilde toplam 25 şüpheli şahsa yönelik alınan gözaltı, arama ve el koyma kararına istinaden 09/02/2017 günü eş zamanlı operasyon icra edilmiştir.

 

Terör ve Örgütlü Suçlar Büromuz tarafından; aralarında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Denizli İl Ablası olarak halef ve selef olan E.Ç. ve F.N.nin de bulunduğu 8’i tutuklu, 13’ü yakalamalı ve 2 ‘sinin de adli kontrollü olduğu toplam 23 şüpheli hakkında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçundan, terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben 20 Şubat 2017 tarihli iddianame düzenlenmiştir" dendi.

Denizli20haber
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.