Karaca,Laiklik Türkiye Cumhuriyetinin Temelidir

Karaca,Laiklik Türkiye Cumhuriyetinin Temelidir

Meclis Başkanı İsmail Kahraman dün yaptığı açıklama ile temsil ettiği zihniyetin bu zihniyeti iktidarda tutanların gerçek niyetlerini bir kez daha alenen ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk,kurduğu laik çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak adın

A+A-

Anayasa,başkanlık diyerek toplumu şeriat düzenine alıştırmaya,toplumun reflekslerini uyutmaya ve böylece zihinlerindeki karanlık fikirlerini kusmaya başlamışlardır.

laiklik Türkiye Cumhuriyetinin temelidir.din ve vicdan özgürlüğünün garantisidir. aynı zamanda din sömürüsü yapılmasını ve din üzerinden iktidar gücü elde edilmesinin önündeki en güçlü engeldir.

Yıllardır din adına halkı sömürenlere,din ve mezhep ayrımını körükleyerek halkı ayrıştıranlara,halkın temiz inançlarını politikalarına alet edip,her türlü kirli oyunun kurgulayıcılarına karşı chp nin onurlu mücadelesinde ne kadar haklı ve doğru politikalar ürettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

CHP Anayasa masasından kalktı diye eleştirenlere,ülkenin önünü tıkadığı iddiasıyla ahkam kesenlere sormak isteriz.bu zihniyetle mi anayasa hazırlanacaktı?amaçları toplum adına özgürlüklerin değil,şeriat düzenin kapılarını açacak bir anayasa olduğunu CHP ortaya çıkarmıştır. bu açıklama ile malum zihniyetlerini ilan etmektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gazi meclisine başkanlık eden o zat derhal koltuğunu terk etmelidir. anayasayı ihlal etmiştir. terörden beslenenler ile dini kullanarak iktidar gücünü elinde tutmak için anayasanın ve Türkiye Cumhuriyetinin laik yapısına göz dikenler arasında hiç bir fark yoktur.

Ünvanında Cumhuriyet olan savcıları açıkça işlenen anayasal suç karşısında göreve davet ediyorum.

CHP olarak tüm kadrolarımızla her iki zihniyetle mücadele için gereken tün mücadeleyi verecektir.bu uğurda ödenecek bedel de yaşam sayfamızda bir onur nişanı olarak kalacaktır.

Gülizar Biçer Karaca

CHP Pati Meclisi Üyesi

25.Dönem Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.