Denizli'deki Skandalla İlgili Bakana Soru Sordu

Denizli'deki Skandalla İlgili Bakana Soru Sordu

"Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren yetiştirme yurdunda, bir kadın ve bir erkek kişinin çocuğumuzu yemek yediği sırada yemeği döktüğünden bahisle tartakladığı, önündeki yemeği yere fırlattığı basına da yansıyan görü

A+A-

Çocuk istismarı ve tacizinin, tecavüz suçunun kamuoyu gündemine her zamankinden daha fazla yerleştiği dönemde, şahsınızın da bu konuya gereken hassasiyeti göstermediğiniz ve suçu önlemek ve mağdur yanında açık tavır almak dururken bazı kurumları ve vakıfları koruma yönünde hareket ettiğiniz açıkken, milletvekili olduğunuz Denizli ilimizde böylesi bir istismar görüntüsü karşısında alacağınız tavır ve başlatacağınız işlemler son derece önemlidir.

Buna göre;

- Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı tarafından görüntüleriyle birlikte açıklanan tartaklama skandalı sonrasında Bakanlığınızın tavrı nasıl olacaktır?

- Soruşmaya esas olmak üzere gerekli idari işlemi başlatacak mısınız?

- Yetiştirme yurdundaki çocuğumuzu tartaklayan kişiler, kurumun resmi çalışanı mıdır, daha önce haklarında benzer şikayetler olmuş mudur?

- Denizli ilinde resmi kurumlarda ve vakıf ya da dernek adı altındaki yurtlarda cinsel istismar, taciz ya da tecavüz, şiddet konulu ihbarlar olmuş mudur; idari soruşturmalar açılmış mıdır; açılan varsa sonuçları ne olmuştur; açılan davalar varsa Bakanlığınız bu davalara müdahil olmuş mudur?

- Türkiye genelinde, Bakanlığınıza bağlı yetiştirme yurtlarında cinsel şiddet, taciz ya da istismar suçu kapsamında, 2003 yılından bu yana kaç adet vaka kayda geçmiştir?

- Bahse konu görüntüler açıkken, Bakanlığınız yetkililer hakkında işlem başlatacak mıdır, yetkililer görevden uzaklaştırılacak mıdır?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.