Denizli'de Operasyon 13 Dershane Kapatıldı

Denizli'de Operasyon 13 Dershane Kapatıldı

Denizli'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından yapılan denetimlerde kaçak olarak faaliyet gösteren 13 dershane süresiz olarak kapatıldı. Tabelaları indirilip, kapılarına mühür vurulan dershanelerden bazılarının Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu ön

A+A-

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kaçak olarak faaliyet gösteren dershanelere yönelik denetim yaptı. Denetimlerde 13 dershane süresiz olarak kapatıldı, tabelaları indirilip, mühürlendi. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Evcimen'in gazetemize yaptığı özel açıklamada: Bugün itibari ile (22.03.2016) kapatma kararının adı geçen dersanelere tebliğ edilip dersaneler kapatılacağını belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

"Dershane kavramının 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan çıkarılmasına rağmen, herhangi bir özel eğitim kurumuna dönüşmeyen dershanelerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı başından itibaren faaliyetlerine son vermeleri gerekiyordu. Ancak, buna rağmen eğitim faaliyeti yaptıkları tespit edilen Özel Fem Dershanesi Prestij Şubesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi, Özel Çınar Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi, Özel Çal Körfez Dershanesi, Özel Çivril Körfez Dershanesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi Zaferbey Şubesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi Adliye Şubesi, Özel Yeni Yediiklim Dershanesi, Özel Buldan Körfez Dershanesi, Özel Sarayköy Meltem Körfez Dershanesi, Özel Acıpayam Meltem Körfez Dershanesi ve Özel Asya Meltem Körfez Dershanesi süresiz olarak kapatılmıştır."

 

Açıklamanın sonunda öğrenci ve velilerin mağdur olmamaları için izinsiz eğitim yapan bu dershanelere gitmemeleri istendi. Kapatılan bazı dershanelerin Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu öne sürüldü

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.