Denizli'de Hemsball Antrenörlük Kursu Açılıyor

Denizli'de Hemsball Antrenörlük Kursu Açılıyor

Milli Sporumuz Hemsball’un Antrenörlük Eğitimi Denizli’de düzenlenecek.

A+A-

Denizli'de 11-22 Nisan 2016 Tarihleri Arasında Hemsball 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu açılacak. Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenecek kursa yoğun katılım bekleniyor. Antrenör Adayları başvurularını 8 Nisan 2016 tarihine kadar yaptırabilirler.

Türkiye’de ve Dünya’da hızla yayılan Milli Sporumuz Hemsball, her kesimden insana hitap ederken çocuklar için eğlence, gençler için gelecek, yetişkinler için ise sağlık anlamı taşıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile Hemsball Antrenörleri Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kurs verebilirler, spor kulübü kurarak sporcular yetiştirebilirler ve kariyer fırsatı yakalayabilirler ve Hemsball Antrenörü olabilmek için 18 yaşını doldurmak yeterli.

Kurs içeriği hakkında bilgi almak için, www.his.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

ÖZTÜRK: “HEMSBALL, İSTİHDAM VE KARİYER FIRSATI YARATIYOR”

Hemsball Denizli Koordinatörü Burak ÖZTÜRK, Denizli’de düzenlenecek Hemsball Antrenörlük Kursu hakkında açıklamalarda bulundu. T.C. Milli Spor Branşı Hemsball’un matematiksel zeka ve hafızayı kuvvetlendirdiğini vurgulayan ÖZTÜRK:

“3.’ten 93’e her yaştan bireyin rahatlıkla oynayabileceği Hemsball, zevkli ve eğlenceli bir spor branşıdır. Hemsball açık alanda, kapalı alanda, evde, okulda, parklarda ve birçok alanda oynanabilmesinin yanında oyun materyalleri ve tesis bakımından da pratik bir özelliğe sahiptir. Hemsball oynayabilmek için mükemmel bir el, göz ve ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve kondüsyona ihtiyaç duyuluyor. Hemsball oynadıkça bu özelliklerin gelişeceği ve matematiksel zeka ve hafızanın güçleneceği düşünüldüğünde bu sporun sağlık deposu olduğu varsayımına ulaşılabilir.” dedi.

Hemsball’un bireyler için istihdam ve kariyer olanağı yarattığını da belirten ÖZTÜRK:

“Bu güzel ailenin içinde 4 yıldır çalışmalar yürüttüm. Hemsball’un Kurucusu Murat ALTINAY ile tanışmam büyük bir şanstı benim için. Bu süre zarfında özellikle 2013 yılında Hemsball’un resmi spor branşı olarak kabul edilmesinden sonra Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri takip ettim. Hemsball önü açık ve büyük fırsatlar barındıran bir spor. Devletimiz de Milli sporumuza destek veriyor. Bugünün antrenörleri, yetiştirdiği sporcularla yarın ulusal ve uluslararası organizasyonlarda büyük başarılara imza atabilir. Hemsball aynı zamanda istihdam fırsatı. Gençler ve yetişkinler Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde ücretli eğitim verebilir, spor kulüplerinde sporcu yetiştirebilir ve birçok fırsatı da beraberinde getiriyor Hemsball. Her şeyden önce de bu spor hepimizin. Oyun malzemelerinden, ulusal ve uluslararası organizasyonlara kadar patentinin Türkiye’de olduğu bir spor branşından bahsediyoruz. Milli sporumuza sahip çıkalım.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.