Denizli'de 'İftarlık Gazoz' izdihamı

Denizli'de 'İftarlık Gazoz' izdihamı

Yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı 'İftarlık Gazoz' filminin Denizli galası, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapıldı. Denizlililer filme yoğun ilgi gösterirken yüzlerce kişi, yer bulamadıkları için geri döndü.

A+A-

'İftarlık Gazoz' filminin dün akşam düzenlenen Denizli galasına yönetmen Yüksel Aksu, çocuk oyuncu Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul ve Okan Avcı katıldı. CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen gala gecesinin ardından söyleşi yapıldı. Yönetmen Yüksel Aksu, "Buldan Belediyesi filmimize başından beri katkı sağladı. Aksesuar, dekor, gazoz imalathanesinin malzemelerini Buldan'dan eski bir gazozcunun malzemelerini aldım. Başkanımız bu filmde bize başkan gibi değil ekipten biri gibi çalıştı, bizi iyi ağırladı. Denizli'ye gelince kendi memleketime gelmiş gibi oluyorum. Denizli'yi, Pamukkale'yi özlemiştim. Denizli'de çok dostum var" dedi. 

BAŞKAN'A ROL TEKLİFİ

Bütün Denizlilileri filmi izlemeye davet eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, "Başta yönetmenimiz, Cem Yılmaz ve diğer oyuncuları tebrik ederim. Gerçekten güzel bir film oldu. Yüksel Aksu bana da rol ayarlamıştı ama ben oynayamadım. Bana 'sizden siyasetçi de olmaz, yalan da söyleyemezsiniz' diye takıldı" dedi.

Filmde bu toprakların barış ve huzura ihtiyacı olduğuna gönderme yapıldığını kaydeden Başkan Gülbay, şunları söyledi:

"Çok önemli, bir kadim konuyu, orucu işliyor. Bu toprakların barış ve huzura ihtiyacı olduğuna gönderme yaptığını düşünüyorum. Artık bu ülkede kan, gözyaşı dinsin istiyorum. 12 Eylül faşizminin çizmeleri altındayken bu ülkenin ülkücü, devrimci çocukları açlık grevleri ile insani hakları adına, kitap okuma adına ölüm orucu tuttular. Film oruçla başlayıp ölüm orucuyla bitiyor. Önemli bir konuyu işliyor. Bütün inançlarda oruç vardır. Oruç beşerin adem olması sürecini pekiştiren bir ibadettir. Film Buldan'ın da tanıtımına katkı sağlıyor. Buldan'da da filmdeki gibi gazoz yapıp satan bir karakter vardı. Cibar usta. Cibar biz de çocuk demektir. Biraz çocuk ruhlu bir karakteri canlandırıyor Cem Yılmaz. Bütün oyunculara teşekkür ediyorum. Ben de filmde yardımcı oyuncu olarak göründüm. Herkese filme gitmesini tavsiye ediyorum."  

Denizlililer, İftarlık Gazoz Filmi'ne büyük ilgi gösterdi. Gala öncesi yüzlerce kişi sanat merkezine akın etti. Sanat merkezindeki 3 salonda film aynı anda başladı. Filme gelen yüzlerce Denizlili, yer bulamadıkları için salonlara giremedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.