Denizli Cezaevi İsyanı Meclisin Gündeminde

Denizli Cezaevi İsyanı Meclisin Gündeminde

Denizli D Tipi Kocabaş Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumların, cezaevindeki kapasite sorunlarını gerekçe göstererek başlattığı isyan Meclis gündemine taşındı.

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yönelttiği önergeyle cezaevinde kapasitenin üzerinde tutuklu ve mahkum bulundurma nedenini; önceki denetimlerde bu sorunun tespit edilip edilmediğini ve neden çözüm bulunmadığını sordu.

Denizli Milletvekili Arslan'ın soru önergesi şöyle:

"Denizli D Tipi Kocabaş Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumların, cezaevi kapasitesinden fazla mahkûm barındırıldığı ve birçok mahkûmun yerde yatmak durumunda bırakıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz gün cezaevi yataklarını ateşe verdikleri basında da yer almıştır. Bazı mahkûmların paylaştığı üzere, 160 kişilik kapasitesi olan açık cezaevi bölümünde 520 kişinin kaldığı, 3 kişilik tasarlanan kapalı cezaevi bölümündeki odalara ise 9’ar kişinin yerleştirildiği iddiaları basına yansımıştır.

Konunun önceki tarihlerde mahkum yakınları tarafından da Adalet Bakanlığı ve BİMER’e iletildiği halde çözüm bulunmadığı belirtilmektedir.

Buna göre; bahse konu ceza infaz kurumunda yaşanan yangın hakkında yürütülen idari soruşturmada gelinen aşama nedir? Bakanlığınız, kapasite sorunları daha önce iletilmesine karşın neden çözüm yoluna gitmemiştir? Cezaevinin idari denetimlerinde kapasite sorunu tespit edilmiş midir; edilmişse neden giderilmemiştir? Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı ile yatak sayısı nedir; yerde yatan mahkumların talepleri hakkında ne zaman iyileştirme yapılacaktır?"

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.