Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden ''ustaya saygı'' programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden ''ustaya saygı'' programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin halk kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz sanatçı Özay Gönlüm'ün 16. ölüm yıldönümü anısına "Ustaya Saygı" programı düzenledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin yetiştirdiği unutulmaz sanatçı Özay Gönlüm'ün vefatının 16.yılında "Ustaya Saygı" programı düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Ferhat Kuvvetoğlu, davetliler ve sanatçının sevenleri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları seslendirdikleri Özay Gönlüm eserleri ile salonu dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Özay Gönlüm'ün derleyerek Denizli ve Türk kültürüne kazandırdığı Denizli'nin horozları, Hatçam çıkmış gül dalına, Asmam çardaktan, Sobalarında kuru da meşe yanıyor ve Evlerinin önü bulgur kazanı gibi eserlerini seslendiren konservatuar sanatçıları izleyenler tarafından beğeni izle izlendi.

 

"Eserleri ile anmaya devam edeceğiz"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, salonu dolduran herkese teşekkür etti. Gökoğlan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Özay Gönlüm gibi değerlerimize sahip çıkmayı sürdürüyoruz. Kültürümüze kattığı eserlerle kendi döneminin ötesine geçen ve bizlere önemli eserler bırakan Gönlüm'ü gelecek nesillere aktarmaya ve O'nu eserleri ile anmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.