Denizli Bu Fuara Ev Sahipliği Yapacak

Denizli Bu Fuara Ev Sahipliği Yapacak

Orion Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Sektörün büyük buluşmasına ilişkin danışma kurulu toplantısı Richmond Pamukkale Thermal Otel’de gerçekleşti.

A+A-

Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk başta olmak üzere Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Hay-Koop, Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, Tarım Kredi Kooperatifi Denizli Şube Başkanı Zeki Parlak, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Denizli Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk ve ilçe ziraat odası başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’ın gerçekleştirdiği toplantıda 22 – 26 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili görüşler ve öneriler değerlendirilirken, Denizli tarım sektörü ile ilgili önemli konular da gündeme getirildi.

 

Hedef; 180 Katılımcı ve 150 Bin Ziyaretçi

Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli’nin sektördeki son yeniliklerin sergileneceği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacağını ifade eden Fatih Tan; “Siz değerli çözüm ortaklarımızla birlikte bu fuarın daha da büyümesi için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Denizli fuarına sahip çıkmamız gerekiyor. Orion Fuarcılık olarak elimizden gelen her şeyin daha da fazlasını yaptık. Bu şölene tüm çiftçilerimizin tanıklık etmesini ve çiftçilerimizin ne kadar bilinçli olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz. 2017 yılında 180 katılımcı ve 150 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarımız sektörün yeni yol haritasını belirleyecek.” diye konuştu. 

Toplantıda söz alan Denizli Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Varol; “Çiftçimizin yeni teknolojilerle buluşmasının en güzel yolu tarım fuarlarıdır. Denizli’de son 15 yılda bu alanda çok güzel adımlar atıldı. Fuarımızın uluslararası statüye kavuşturulması konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili bizlere düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız. “ diye konuştu.

Türk tarımının en güncel sorunlarından birisinin genç çiftçilerin tarımdan uzaklaşması olduğunu belirten Merkezefendi Ziraat Odası Meclis Üyesi Ferudun Özkan; “50 yaş altı nüfusumuzun çok az bir kısmının tarımla uğraştığını görebiliyoruz, tüm gençlerimizi tarım sektörünün yenilikleri ile buluşmak için fuarımıza davet ediyoruz.” dedi.

Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş ise, “Fuarlar dünya çapına yayılmadığı sürece bölgesel olarak ömrü çok uzun olmuyor. Denizli Tarım Fuarımıza hep birlikte sahip çıkmalı ve uluslararası boyuta ulaştırmalıyız. Bu amaçla öncelikle Denizli’ye yeni bir fuar alanı yapılması gerekiyor. “ dedi.

 

Hamdi Gemici; “ Ege Tarım Fuarı, Denizli’miz için Bir Gurur Kaynağıdır.”

Tarım, gıda ve hayvancılık tüm dünyadaki toplumlar için geleceğin yapı taşı olan en önemli konu haline geldi. Bölgemizde yapılan bu fuar, tarımsal inovasyonların ilham kaynağı, tarımla teknolojinin buluştuğu ve hedef kitlelerin bir araya geldiği örnek mekanlardan birisidir” diye konuşan Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici; “Bu fuar Denizli için haklı bir gurur kaynağıdır. Diğer bölgeler tarafından her zaman örnek alınan hatta imrenilen ciddi bir potansiyele sahip. Çıktığımız bu yolda her zaman elimizi taşın altına koymayı bir borç biliyoruz. Çünkü bölge olarak Türkiye’ye önderlik eden bir noktadayız. Tüm Denizli Ziraat Odaları olarak fuara katkı koymaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 13 yıldan beri gerçekleşen Denizli Tarım Fuarı’nın katılım ve ziyaretçi rakamlarının çok sevindirici boyutta olduğunu ancak mevcut fuar alanının Türkiye’nin lokomotifi olan Denizli’ye yeterli gelmediğini belirtti. Ticaret Odası olarak Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Ekonomi Bakanlığı ile bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Erdoğan; “Daha büyük ve donanımlı, insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir fuar alanının yapılması için girişimlerimiz devam edecek. Fuarın bölgesellikten çıkıp uluslararası bir katılıma sahip olması için de elimizden geleni yapacağız. Denizli’nin büyümesine, ihracat potansiyelinin artmasına katkı sağlayacak her şeye destek vermeye hazırız. “ dedi.

 

Erkaya; “ Bu Fuar, Denizli Ekonomisine Büyük Kazanç Sağlayacak” 

Fuarın Denizli tarımı için bir farkındalık oluşturduğunu belirten Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya; “Tarım fuarımız sayesinde, Denizli’den övgüyle bahsediliyor ve bizler de bundan gurur duyuyoruz. Amacımız tarım konusunda yaşanan gelişmeler ışığında gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak ve çiftçilerimizi bilinçlendirmek.” dedi. Denizli’nin Türkiye’nin sekizinci büyük ekonomisi olduğunu kaydeden Erkaya, fuarın çok büyük ticari ilişkiler oluşturacağını ve ekonomiye ciddi kazanç sağlayacağını belirtti.

Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ise fuarın Denizli için çok özel bir fuar olduğunu, son 15 yılda çok önemli katkılar sağladını ve sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

 

Orion Fuarcılık tarafından 22 - 26 Şubat tarihleri arasında EGS Park Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Denizli Tarım Fuarı, sektörde tüm gözlerin Denizli’ye çevrilmesine neden olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.