Denizli, EMITT 2016'ya damgasını vurdu

Denizli, EMITT 2016'ya damgasını vurdu

Denizli'nin kültürel, doğal ve turistik değerlerini dünyaya tanıtmak adına çalışmalarını her alanda sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 20'nsi düzenlenen dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan EMITT 2016'da Denizli'yi tanıtıyor.

A+A-

Denizli'nin kültür ve turizmini dünyaya tanıtmak anlamında çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD)'un katıldığı bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 2016'ya sponsor oldu. 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul TUYAP-Büyükçekmece fuar alanında 80 ülkeden toplamda 4 bin 500 kurum, kuruluş ve beldenin katıldığı fuarın açılış yapıldı. Açılışta Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli standını ziyaret etti. Başkan Zolan'la birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve DENTUROD üyeleri katıldı. Fuarın en dikkat çekici stantlarından birisi de Denizli standı oldu. Kurulan stantta Pamukkale, Antik Kentler, Kayak merkezleri ve teleferik tesisleri ziyaretçilere tanıtılıyor.

 

"Denizli turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip"

 

Fuarda Denizli standını ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Tüm ziyaretçileri standa beklediklerini ifade etti. Başkan Zolan, “Denizli turizm anlamında çok büyük potansiyele sahip bir ilimiz. EMİTT Fuarı'mız da dünyada beşinci büyük fuar. Biz Denizli’nin turizm adına bütün güzelliklerini ziyaretçilerimize sunmak istedik. Bugün Pamukkale’de bulunan tüm otellerimiz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Gelen misafirlerimize öncelikle Pamukkale’mizi tanıtıyoruz. Termal sularımız ile ilgili otellerimizin tanıtımlarını yapıyoruz.Denizli’de aynı zamanda doğal sularımız, antik kentlerimiz var. Pamukkale çevresinde ve arkasında 19 tane antik kentimiz var. Kültür ve inanç turizmi potansiyeline sahip. Yeni hizmete aldığımız teleferiğimizi tanıyoruz. Orada da yayla turizmi, çadırlar ve bungalov evler şeklinde ayrı bir atmosferimiz mevcut turizm anlamında yeni bir soluk getirdi. Bunun yanında Bozdağ Kayak Merkezi'nin tanıtımını yapıyoruz" dedi.

 

 

"Denizli'nin iki beyazını tanıtacağız"

 

Pamukkale ve Bozdağ Kayak Merkezi ile Denizli'nin sahip olduğu iki beyazı dünyaya tanıtacaklarını söyleyen Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya ve Muğla'ya gelen turistlere Denizli'nin iki beyazı olan Pamukkale'yi ve Bozdağ Kayak Merkezi'ni göstereceğiz ve tanıtacağız. Denizli'nin turizm anlamında sesini dünyaya duyurmak, ekonomisine katkı sunmak anlamında bizde burada tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Denizli yılın 12 ayında da dışarıda gezebileceğiniz bir iklime sahip. Turistik gezi için geldiğinizde en az 3-4 günlük planlar yapmalısınız ki Denizlinin güzelliklerini yaşayabilesiniz. Biz EMITT 2016 fuarında turistlere Denizli'ye gelmek için birçok neden sunuyoruz. Tanıtım anlamında da fuara geniş bir katılım gösterdik. Güzel bir fuar oluyor bizde Denizli'nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Adına yakışır bir fuara tanıklık ediyoruz. Açılış birlikte yaptığımız Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı da standımızı da ağırlamaktan mutluluk duyduk. Denizli EMITT 2016'ya damgasını vurdu. Herkesi Denizli'ye bekliyoruz, bu güzellikleri yerinde görmeye davet ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.