DENDAT'çılar Honaz Dağı'na Tırmandı

DENDAT'çılar Honaz Dağı'na Tırmandı

2571 m. rakımı ile Ege bölgesinin en yüksek zirvesi olan Honaz dağı hafta sonu Denizli’nin alanındaki en etkili kulübü olan DENDAK ekibini ağırladı.

A+A-

Türkiye Dağcılık federasyonun(TDF) planlı eğitimlerini alan ve ekipmanlarını tamamlayan üyelerin katıldığı etkinliğe kulüp üyeleri katıldı.

DENDAK Kulüp başkanı Hasan Kurt, önceki dönem başkanlarından Gülcan Çeşmeli ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ekibin rehberliği ve sorumluluğunu kulüp yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Denizli il temsilcisi Taylan Özgür yaptı.

Faaliyet ile ilgili rapor:

Etkinlik adı : DENDAK’ın (Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü)

HONAZ DAĞI GÜNEYDOĞU TEKNİK ROTA KIŞ TIRMANIŞI.

Tırmanılan dağ : Honaz Dağı Güneydoğu Teknik rota (2571 m) tarih: 29 ocak 2017

Rota : Güneydoğu Teknik rota.

Rota uzunluğu : 21 km Rehber: Türkiye Dağcılık Federasyonu il temsilcisi

Sporcular: Taylan Özgür ,Gülcan Çeşmeli, Hasan Kurt, Emre Çakır, Tuğrul Karadeniz,Atakan Erenler, Mustafa Tokat, Murat Özkan, Nizamettin Ceylan, Özcan Cinkaya,Faruk Vural,Tuba Çakmak, Dilek Zeybek, Kumsal Cinkara, Mehmet Karadeniz, Ramazan Kalkınç.

Kullanılan teknik malzeme; kazma- krampon-emniyet kemeri-yarım ip

Hava Durumu : Bol güneşli ve açık zirvede rüzgarlı. Sabah başlama saatlerinde sıcaklık: – 8 derece, zirvede -15 bitiş saatinde – 4

Faaliyete katılacaklar, 29 Ocak 2017 tarihinde Sabah 05:00 da Denizli de buluşma noktasında toplandı.. 05:45 Honaz Aydınlar köyüne ulaşılıp traktör ile 1300 mt rakımlı akçaoluk yaylası yolunda Kiraz Bahçesi mevkinin 2,5 km aşağısına kadar gidilip saat 07:00 de yürümeye başlandı. Rota bol toz kar ile başlayıp kulvara girerken sert kar ile 50 derece eğimde kazma ve krampon kullanılarak zirve sırtına kadar devam etti. Zirve sırtına yan geçiş ve 3 derecelik kaya etabından ip emniyeti alınarak geçildi. 15:45 de zirveye ulaşıldı. Dinlenme ve fotoğraf çekiminin ardından 16:30 da inişe geçildi.21:30 da yürüyüşün başladığı noktadaki traktöre ulaşılıp 22:00 de Aydınlar köyüne ulaşılarak faaliyet sonlandırıldı.

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak 29.01.2017 tarihinde Ege Bölgesinin en yüksek zirvesi olan Honaz Dağına kış tırmanışı gerçekleştirdik. Yoğun kar nedeniyle traktörle yaylaya ulaşamayıp tırmanışa Aydınlar köyü Akçaoluk yaylası yolu üzerindeki kiraz bahçesinin yaklaşık 2,5km aşağısından başladık. Rotamız Akçaoluk yaylasına oradan zirvenin güneydoğusundaki kar kulvarından zirveye şeklindeydi. Faaliyet toplamda 21 km ve 14 saat sürdü. Etap sert kar ve çoğunlukla toz kardı. Zirvenin altındaki kar kulvarı yaklaşık 50 derece ve sert kardı bu etap kazma krampon kullanılarak geçildi sırttaki geçitte de ip açmak durumunda kaldık. Tırmanış başlangıcında sıcaklık -8 derece, zirvede yaklaşık -15 derece ve bitişte ise -4 dereceydi. Havanın güneşli ve rüzgarsız oluşu sayesinde keyifli bir faaliyet gerçekleştirdik. Tırmanışı başarıyla tamamlayan tüm sporcu arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor yeni etkinliklerde başarılı çıkışlar yapmayı diliyorum. Ne kadar zor, O kadar güzel !

TDF İl Temsilcisi Taylan ÖZGÜR

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.