Değişimcilere Karşı En Büyük Kozu

Değişimcilere Karşı En Büyük Kozu

MHP'de olağanüstü kongre sürüciyle ilgili, genel merkezin mahkemeye yapacağı savunmadaki en büyük kozu, parti tüzüğünde bulunan "kurultaya çağrılabilir" ifadesi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi, davalık olan olağanüstü kurultay talepleriyle ilgili yarın mahkemeye görüş sunacak. Parti yönetimi, "olağanüstü kurultaya gerek yok" diyecek. Genel merkezin savunmadaki en büyük kozu ise parti tüzüğünün 63. maddesinde bulunan "kurultaya çağrılabilir" ifadesi.


EMSAL KARARLAR SIRALANACAK

MHP, hazırladığı savunmayı mahkemeye yarın teslim edecek. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, parti yönetimi imza veren isimler arasında "parti delegesi olmayan" isimlere yönelik çalışmasını mahkemeye iletecek. Aynı zamanda MHP'nin savunmasında başka partilerde mahkemelik olan ve genel merkez lehine sonuçlanan kurultaylara ilişkin emsal kararlarda sıralanacak.

EN BÜYÜK KOZ "ÇAĞRILABİLİR" SÖZÜ


Genel merkezin savunmadaki en büyük kozu ise parti tüzüğünün 63. maddesinde bulunan "kurultaya çağrılabilir" ifadesi. Buna göre MHP yönetimi, "çağrılabilir" sözünün kesin bir hüküm içermediğini ve kurultayın zorunluluk olmadığını savunacak. Olağan kurultay sürecinin ekim ayında başlayacağını da vurgulayacak olan parti yönetimi son olarak "olağanüstü kurultaya gerek yok" diyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.