Dazkırılı Öğrenciler Başkent'te

Dazkırılı Öğrenciler Başkent'te

Afyonkarahisar/Dazkırı Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğrencileri, 8-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Coğrafi/Tarihi/Kültürel Ankara gezisi kapsamında başkenti gezdi.

A+A-

"Dazkırı'dan meclise, milli iradenin kalbine... Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğrencileri başkent yolunda, Ata'sının huzurunda..." projesi kapsamında düzenlenen geziye 47 öğrenci, 1 veli, 4 öğretmen ve 2 idareci katıldı.

 

Okul Müdürü Mehmet ÖVER’in başkanlığında, coğrafya öğretmeni Bülent DEMİRCİ’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide müdür yardımcısı Müjgan ALTINTAŞ, Biyoloji Öğretmeni Özlem AKTUĞ, İngilizce Öğretmeni Fatma ŞENTÜRK ve Rehber Öğretmen Hayrunnisa ÇELİK de görev aldı.

 

8 Mayıs 2015 cuma sabahı Ankara'ya varan grup ilk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünü gezdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi Beşevler kampüsüne geçen öğrenciler kahvaltıyı kampüste yaptı. Kahvaltı sonrası sırasıyla rektörlük, eğitim fakültesi, fen-edebiyat fakültesi ve biyoloji laboratuvarını dolaşan grup daha sonra Ankara Üniversitesi Tandoğan kampüsüne geçti. Tandoğan kampüsünde Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde brifing alan öğrenciler, Ankara Fen Fakültesini ve Tandoğan kampüsünü de tanıma imkanı buldu.

 

Öğleye doğru üniversite ziyaretlerine ara veren öğrenciler Ulus'a geçerek, 1. ve 2. TBMM binasını ziyaret etti. Burada Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzelerini ziyaret eden öğrenciler daha sonra gençlik parkında öğle yemeği yedi.

 

Öğleden sonra TBMM’ye geçen öğrenciler genel kurul salonunu rehber eşliğinde gezdi. Ardından Kara Harp Okulunu ziyaret eden öğrencileri burada komutanlar ve askeri öğrenciler karşıladı. Çok sıcak ve samimi bir atmosferde geçen ziyarette bazı öğrencilerin duygulandığı görüldü. Atatürk Orman Çiftliğini ve Cumhurbaşkanlığı sarayını da gören öğrenciler, konaklama için Ankara Yenimahalle Belediyesi konuk evine geçti.

 

Akşam yemeğini konukevinde yiyen öğrencilere daha sonra kendilerini konuk eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR da eşlik etti. Öğrencilerle çay içip sohbet eden belediye başkanı YAŞAR’a, idareci, öğretmen ve öğrenciler kendilerini misafir ettikleri için teşekkürlerini iletti.

 

9 Mayıs 2015 cumartesi gününe Anıtkabir ziyaretiyle başlayan öğrenciler öğleye kadar Anıtkabir’de kalarak müzeleri de ziyaret etti. Öğle yemeğini Bahçelievler’de yiyen öğrenciler daha sonra Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsüne geçerek hukuk, siyasal, eğitim fakültelerini yakından tanıma imkanı buldu. Son olarak Hamamönü’ne geçen öğrenciler burada ilk önce, İstiklal Marşımızın yazıldığı yer olan Mehmet Akif ERSOY Müze Evini ve Taceddin Dergahı’nı ziyaret etti.

 

Sıhhıye ve Kızılay ziyaretlerinden sonra akşam yemeğinin ardından Ankara’dan ayrılan grup, 10 Mayıs Pazar sabahı Dazkırı’ya döndü.

 

Okul Müdürü Mehmet ÖVER, “Yeni açılan okulumuzun 3. Öğretim yılındayız. Bu gezimize, geziyi talep eden 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizi götürdük. Eğitim amaçlı bu tür coğrafi/tarihi/kültür gezilerine okul olarak bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi. Öğrencilerin başkenti, üniversiteleri, TBMM’yi, KARA Harp Okulu’nu yakından görüp tanıdıklarını ifade eden ÖVER, amaçlarının öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve onları üniversiteyi kazanmaları için motive etmek olduğunu belirtti. ÖVER sözlerine şöyle devam etti. “Ankara gezimiz için bizlere destek veren, katkı sağlayan Dazkırı Belediye Başkanı İsmail TAYLAN’a, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR’a, TBMM’ye, ODTÜ, Gazi ve Ankara Üniversitelerinin rektörlüklerine, Kara Harp Okulu Komutanlığına, emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Okul gezilerimize devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.