Dazkırı’da Öğretmenler Günü Kutlaması

Dazkırı’da Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler günü Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'nde belediye ile Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi işbirliği ile gündüz ve akşam programı olarak düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Alkim İlkokulu Eğitim ve Kültür Salonunda düzenlenen gündüz programına Garnizon Komutanı Murat DİRİCAN, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Program; Baş Öğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Müjgân ALTINTAŞ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Coğrafya öğretmeni Bülent DEMİRCİ “Çünkü Ben Öğretmenim” adlı şiiri okudu. Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi korosu müzik dinletilerini sundu. Karaağaçkuyusu Ortaokulu İngilizce öğretmeni Gülsiye SEVİNÇ en genç öğretmen sıfatıyla konuşmasını yaptı. Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğretmenlerinin seslendirdiği “Dünyanın Bütün Çiçekleri” ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Onur ÖZKARA’nın hazırlamış olduğu “Öğretmenin Halleri” sinevizyon gösterisi sunuldu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu “Sıhhatli Günler” isimli skeç gösterimden sonra aday öğretmenlik sürecini başarıyla tamamlayan Hüseyin MUTOĞLU, Bircan KARADEMİR, Nihal YILDIZ, Zeliha SARIKAYA ÖZTÜRK, Fatih SARIKAYA, Yasin CAN, Nazlı FİDAN, Mehmet Zeki ŞENSÖZ, Serkut SARIÇAY, Elif SÖYLEMEZ , Özlem KARGI ve Gülsüm DEMİREL öğretmenlik yeminini ettiler. Garnizon Komutanı Murat DİRİCAN, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Gündüz programının son bulması ile akşam programı için Dazkırı Belediyesi Kültür Merkezine geçildi.

Akşam programı; Belediyemizin katkılarıyla düzenlenen yemek ile başladı. Slayt gösterileri ile devam eden programda Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN 24 Kasım Öğretmenlere günü konuşmasını yaparak öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı. Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN konuşmasında “ Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Emniyet Amirim, Sayın Milli Eğitim Müdürüm ve çok değerli öğretmenlerimiz. 24 Kasım Öğretmenler günü için düzenlediğimiz programa bir kerede ben hoş geldiniz diyorum. Geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştirdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ben anne ve babadan sonra öğretmenin geldiğini düşünenlerdenim. Bunun için okullarımıza ve öğretmenlerimize çok değer veriyorum. Hepinize başarılar diliyorum ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

Dinar H.E.M. Konser gurubu türküleri ile davetlileri coşturdu. “Evet - Hayır” ve “Şarkı Söyleme” isimli yarışmalar düzenlendi. Belediyemiz Halkoyunları Ekibi halk oyunları gösterilerini sundular. Ara ara yapılan hediye çekilişleri davetlileri heyecanlandırdı. Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğretmenlerinin seslendirdiği “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiirin video gösteriminden sonra program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.