Dazkırı’da haşere ile savaş

Dazkırı’da haşere ile savaş

Dazkırı Belediyesi’nin haşere ile mücadele çalışmaları olumlu sonuçlar verdi.

A+A-

Afyonkarahisar’ın Dazkırı Belediyesi, sivrisinek, karasinek ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden zararlı haşereler ile mücadele etmek için gün boyu sokak sokak dolaşarak ilaçlama gerçekleştiriyor. Aynı zamanda ahırlar ve gübrelikler de ilaçlanarak haşerelerin çoğalmalarına engel olunuyor.

Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı sağlıklı ilaçlar kullanılıyor.

Bu yıl mevsimsel değişiklik nedeniyle yağmurların Temmuz ayı ortalarına kadar devam etmesi nedeniyle larva mücadelesinin etkisinin azaldığı, yaz başında özellikle kara sineklerin çoğalmasına rağmen haşereyle mücadelede başarılı olunduğu, bugünlerde % 90 oranda sinek popülasyonunun azaldığı tespit edildi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, “Çöpler suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynerlere bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.