Dazkırı Belediyesi Gülen Kora Kreşi 1 Yaşında

Dazkırı Belediyesi Gülen Kora Kreşi 1 Yaşında

Dazkırı Belediyesi Gülen Kora Kreş ve Gündüz Bakım Evi Olarak geçen yıl 22 Ekim 2015 Tarihinde açılmış olan kreşimiz 1.yılını doldurdu.

A+A-

21 Ekim 2016 Cuma günü kreşimizde yapılan programa Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, Meclis Üyeleri Levent DİKER, Niyazi ATAY, Orhan US, Okul Yöneticileri, Öğretmenler, Öğrenci Velileri ve Öğrencilerin katılımı ile Kreşimizin 1.yılı kutlandı.

Kreşimizin 1.yılında web sitemiz hizmete sunuldu

http://gulenkorakres.dazkiri.bel.tr Adresinden Sitemizi Takip edebilirsiniz.

BİZ KİMİZ

Kreşimiz, okul öncesi eğitimin; yaşam boyu öğrenmenin başlangıcı olmasının yanı sıra çocukların kişilik yapılarını ve yaşama bakışlarını derinden etkileyen bir gelişim süreci olduğuna inanmaktadır.

Çocuklarımız her biri gelişim, ihtiyaç ve yaşam biçimi bakımından birbirinden farklı ve çok değerli bireylerdir. En büyük hedefimiz, çocuğun eğlenerek öğrenmesi ve benzersiz yetenekleriyle birlikte bir birey olarak büyümesini desteklemek, kişisel gelişim ve sağlıklı yaşam için ömür boyu sürecek bir tutku aşılamaktır.

Yaratıcı potansiyelin en üst düzeyde olduğu okul öncesi dönemde çocukların yaratıcılıklarının desteklenmesi önemlidir. Yaratıcılığın gelişimine elverişli çevreler, çocukların öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirmelerine yardımcı olur ve öğrenmeyi eğlence haline getirir. Sürekli değişen dünyada, çocukların yeni durumlara uyum gösterecek becerilerle donanmaları gerekmektedir. Yaratıcı sorun çözme deneyimleri, bireyleri hem geleceğin hızlı değişimlerine uyum göstermeye hem de günlük yaşamın artan gereklerine cevap verecek etkin beceriler geliştirmeye daha iyi hazırlayacaktır.

Bizim için bir çocuğun yaratıcılığı ve hayalleri onun en önemli hazinesidir. Her zaman çocuk başkahraman olarak güçlü, zengin ve yeteneklidir. Çocuklara bu yönlerini destekleyici ve teşvik edici öğrenme ortamları sunmak merak duygularını geliştirmek, keşfe yaklaşmalarını sağlamak, öğrenmeye karşı duydukları heyecanın sürekliliğini desteklemek bu sürecin bir parçasıdır. Çünkü çocuklardaki merak onların en iyi öğretmenlerinden biri olabilir. Okulumuzda her sınıf kendine özgü bir ailedir. Bu ailede bir birey olmanın, sosyalleşmenin verdiği haz, çocuğun özgüveninin artmasını sağlar.

VİZYONUMUZ

Çağdaş, Atatürkçü düşünceye sahip ,cesur, yeniliklere ve değişime uyum sağlayabilen, yaratıcı, mutlu, duyarlı ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek ve çocuklarımızla farlılık yaratmaktır.

MİSYONUMUZ

2-6 yaş arası çocukların gelişimsel yeterliliklerini desteklemek, yenilikçi düşünen bireyler olarak ilköğretime hazırlamak, araştırma temelli bir yaklaşım geliştirmek, öğrenmenin verdiği mutluluğu yakalayarak sürdürmelerini sağlamaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.