Daha temiz bir hava için bilgilendirildiler

Daha temiz bir hava için bilgilendirildiler

Acıpayam Belediye Başkanlığı tarafından ilçe merkezindeki binalarda kalorifer yakan görevlilere hava kirliliğinin önlenmesi ve kazanları yakma teknikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Zabıta Müdürü Metin Özdemir ve zabıta ekipleri tarafından binalarda kalorifer yakan vatandaşların, kalorifer kazanlarını hangi yöntemlerle yakmaları konusunda bilgilendirdi.

 

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan yaptığı açıklamada “ Öncelikle bu ilçede yaşıyoruz. Bu ilçede aynı havayı soluyoruz. Bu ilçe bizim, her yıl mevsimi geldiğinde ısınma maksatlı kaloriferlerin kazanları yanmaya başlıyor. Ama ısınırken de arkasında bazı sorunları bırakıyor.Kendi bulunduğumuz apartmanı ısıtırken kötü kömür yakarsak komşularımız ve özellikle çocuklarımıza kirli havayı solutuyoruz. Bu konuda apartman yöneticileri ve kalorifer yakan ateşçi kardeşlerimizin biraz hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi.

 

Şevkan sözlerine şu şekilde davem etti: "Acıpayam izlenecek, kötü duman çıkaran binalar tespit edilecektir. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz,bizim göremediğimiz kötü duman çıkaran binaları gördüklerinde bizlere bildirmelerini özellikle rica ediyoruz’’ dedi. Şevkan, ayrıca apartman yöneticilerini bilgilendirecekleri, kurallara uymayanlara da ciddi cezalar uygulanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.