Cumhuriyet Değerleri Hoyratça Harcanıyor!

Cumhuriyet Değerleri Hoyratça Harcanıyor!

Cumhuriyetin bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurdumuza ve egemenliğe sahip çıkan vatandaşlar olarak en büyük bayramımızın 93. yılında Cumhuriyet değerlerinin ve temellerinin hoyratça harcandığını, bu nedenle

A+A-

Yüce Atatürk’ün Önderliğinde kurulan toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açan aydınlatma çağı olan Türkiye’nin çağdaş uygarlıklarla bütünleşmesini, laiklik ilkesinin benimsenmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutluyoruz.

 

NE LAİK CUMHURİYETTEN,NE DEMOKRASİDEN,NE DE PARTELENTER REJİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ.

 

 

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte anayasal bir yapıya kavuşmuş laik devlet yapısı üzerinde yükselen ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Ancak uzun uğraşlar ve fedakârlıklar neticesinde gelinen düzeyin yeterli olmadığı daha güzel yarınlar için her alanda, çatışma yerine saygıyı kavga yerine, adalet ışığında barışı, karanlık yerine bilinçli aydınlığı seçmeliyiz.

 

Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik bir hukuk devleti olarak ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Cumhuriyeti yüce önder Atatürk’ün emaneti olarak onun inanç ve devrimlerine sadık kalarak gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu kutsal görev bizim milli onurumuz olduğu kadar, hep beraber taşıdığımız insanlık şerefimizdir.

 

Cumhuriyetinin 93 yıllık öyküsü başarı ve uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetimizin başarısı ile haklı bir sevinç ve gurur içersindeyiz. Bizlere özgür bir birey olmayı,  bağımsız çağdaş, laik bir hukuk devletinde yaşama olanağı yaratanları minnetle anıyoruz.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet Değerlerimizi her ne pahasına olursa olsun koruma ve sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı asla yitirmeyeceğimizi belirtir, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlarız.

 

Gülizar Biçer KARACA

25.Dönem Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.