Çocukların yeni başkanı Turguthan

Çocukların yeni başkanı Turguthan

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nde seçim heyecanı yaşandı, tek aday olan Turguthan Salar başkan seçildi.

A+A-

Denizli Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin 13'üncü Seçimli Olağan Genel Kurulu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Genel Kurula, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, Kültür, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Çocuk Meclisi üyeleri katıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, 12 dönemdir hizmet veren Çocuk Meclisi başkanlarına ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür ederek "Çocuk Meclisi'ni çok önemsiyoruz. Bugüne kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hangi projeyi yapıp hayata geçirdiysek hep çocuklarımızla başladık. Biliyoruz ki, bir toplumda yapılacak yenilikleri en kolay anlatma metodu çocuklarımıza anlatmaktır. İstiyoruz ki, çocuklarımız kendi problemlerini dile getirebilsinler ve aynı zamanda çözüm önerilerini bizlere sunabilsinler. Bu kapsamda okullarımızda çevreye ilişkin eğitimler veriyoruz. Şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan okullarımıza atıkmatikler koyduk. Çocuklarımız ve gençlerimiz oraya atıklar atarak puan kazanıyorlar" dedi. 

 Çocukların bireysel anlamda proje üretebilmelerinin ve demokrasi bilincinin yerleşmesinin önemine vurgu yapan Değirmenci, "Biliyoruz ki, çocuklarımız bir işe sahip çıkar ve bilinçlenirse, anne-baba ve arkadaşlarını da eğitir. Dolayısı ile bu çevreyi ve Denizlimizi korumak, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam şartı sunmak sizin elinizde" diye konuştu. 

 Çocuk Meclisi Başkanı Enes Can Yücel'in aday olmadığı seçimlere tek liste ile gidildi ve Turguthan Salar, Çocuk Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Yürütme Kurulu ise Mehmet Kaan Kurtulmuş, İzel Kalkan, Elfin Berra Çay, Zeynep Sena Özel, Dilara Çetiner, Eray Okanoğlu, Kemal Kağan Konan, Kerem Kuthan Konan, Ayşe Sude Ateş, Sevde Mine Arkanöz, Büşra Küçük,Fatma Kınacıoğlu, Veysel Urhan ve Sude Çil'den oluştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.