Çocukları Dünya Diyabet Gününde Sevindirdiler

Çocukları Dünya Diyabet Gününde Sevindirdiler

14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde çocuklara bisiklet hediye edildi

A+A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklara yönelik ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Çocuk Endokrin Uzmanı tarafından çocuklara ‘Diyabet’ konulu yazılı bir sınav yapılarak sonucunda başarılı olan 3 çocuğa bisiklet hediye edildi.

 

 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Servisi’nde tedavi gören Tip 1 Diyabetli çocuklar ve aileleri bir araya geldi. Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, Denizli Devlet Hastanesi Yönetimi, Endokrinoloji Servisinde tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı.

 

 

Çocuklar Müzik Eşliğinde Eğlendiler

 

Etkinlikte Tip 1 Diyabetli çocuklara Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Selda Ayça Altıncık tarafından ‘Diyabet’ konulu yazılı bir sınav yapılarak başarılı olan 3 çocuğa Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, Halk Sağlığı Müdürlüğünden aldığı bisikletler hediye edildi. Etkinlikte ayrıca Tip 1 Diyabetli çocuklar için şeker kullanılmadan özel olarak İzmir’de hazırlanan yaş pasta kesildi.  Diyabet hastası çocuklar etkinlik boyunca Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık ve Diyabet Hemşireleri ile hep birlikte şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.

 

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık diyabetin vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılmaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren kronik bir hastalık olduğunu söyleyerek; “Tip 1 diyabetli kişilerde yeterli insülin üretimi yoktur ya da çok azdır. Tip 1 diyabeti olan bireyler için insülin, yaşam için elzem olan, vazgeçilmez bir ilaçtır” dedi ve bu etkinliğin her sene tekrar etmesi temennisinde bulundu.

 

Denizli Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Açısından Şanslı Bir İl

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Türkiye’de sayıları çok az olan Çocuk Endokrin Uzmanlarından birinin Denizli’de görev yapıyor olmasından dolayı Denizli’nin şanslı bir il olduğunu söyledi. Öztürk, Geçen yıl da Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrin Servisinde tedavi gören çocuklara yönelik ‘Diyabet Kardeşliği’ etkinliği düzenlediklerini; ve bu yıl da Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık’ın organizasyonunda yeni bir etkinlik ile çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Çocuk Endokrin Uzmanımız Uz. Dr. Selda Ayça hanım çok güzel bir proje ile Genel Sekreterliğimize başvurdu. Çocuk Endokrin Polikliniğimizde takip edilen çocuk hastalarımıza yönelik diyabete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına sınav yaparak sonucunda başarılı olan çocuklarımıza bisiklet ödülü verilmesi projesini bizlere sundu. Biz de Genel Sekreterlik olarak Halk Sağlığı Müdürlüğünden 3 tane bisiklet isteyerek bu projeyi hayata geçirdik. Bugün 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde burada Tip 1 diyabet tanısı ile izlediğimiz 30 çocuk hastamız ve aileleri ile bir arada olmak istedik. Bu etkinliği organize eden öncelikle Çocuk Endokrin Uzmanımız Uz. Dr. Selda Ayça hanıma, Hastane Yönetimimize ve projemizi destekleyen Halk Sağlığı Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Diyabet hastalığını en çok yaşayanlar sizlersiniz. Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok ama şöyle bir gerçek var ki yaklaşık diyabetli hastaların yüzde 5 – 10 civarı tip 1 diyabet dediğimiz özellikle çocuklarda başlayan diyabet. Ancak erken yakalanırsa ve düzgün tedavi edilirse, uygun diyetlerle ve uygun egzersizlerle biliyorsunuz ki çaresi var. O yüzden de doktor hanıma çok teşekkür ediyorum. Denizli olarak çok şanslı bir iliz. Çünkü Çocuk Endokrin Uzmanı Türkiyede bile sayıları çok azken ilimizde böyle bir uzman hekimin olmasından dolayı çok şanslıyız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.