Civan Perçemi Neye İyi Gelir

Civan Perçemi Neye İyi Gelir

Civan perçemi, daha çok kurak toprakları seven doğal bir bitkidir. Şifalı bitkiler arasında en faydalı olanlarından birisidir.

A+A-

Genel sağlık ve güzellik alanında çok sayıda rahatsızlığında giderilmesinde kullanılabilir. Genel olarak çayı demlenip tüketilen bu bitki, güzellik ya da cilt ile ilgili kullanımlarda cilde sürülerek kullanılır. Çok sayıda faydası buluna civanperçemi ne işe yarar konusunu bu yazımızda sizler için araştırdık…

Civan perçemi çok sayıda hastalık ve rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Tedavinin yanı sıra önleyici olarak da kullanılabilen bu bitki, düzenli kullanımda kısa sürede etkisini gösterir. Aşırıya kaçmadan, bilinçli şekilde kullanılan civan perçemi, zararlı etkileri olmayan bir bitkidir. Ancak çok aşırı hassas alerjik bünyesi olan kişilerin kullanmadan önce mutlaka bitkiyle ilgili kontrol testi yapması gerekir. Ayrıca emzirme döneminde ve hamilelik sırasında da bu bitkinin çay olarak tüketilmesi, mutlaka doktor kontrolünde bilinçli şekilde yapılmalıdır.

Civan perçeminin faydaları şifalı bitkiler hakkında bilgisi bulunan kişiler tarafından bilinir. Çok sayıda ünlü uzmanın da bildiği bu faydalardan yararlanarak özel kürler ve karışımlar oluşturulmuştur. Sadece çay olarak da tüketilip ya da cilde sürülüp kullanılan bu şifalı bitkinin faydalarını maddeler halinde sıralıyoruz.


 

  • Mide konusunda tüm hastalık ve rahatsızlıkların giderilmesi için civan perçemi kullanılabilir. Mide ülseri, mide kanseri ya da mide kanaması riskinin en aza inmesi için düzenli olarak civan perçemi çayı tüketilebilir.
  • Her tür soğuk algınlığına iyi gelir. Kış günlerinde sıkça yaşanan öksürük, balgam ve boğaz ağrıları için tedavi edici özelliği vardır.
  • Cİvan perçemi çayı, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. Bağırsaklarda, midede yer alan gazların giderilmesinde ve iştah açmada önemlidir.
  • Yüksek tansiyon, baş dönmesi, migren ağrıları ve kalp-damar hastalıkları için düzenli civan perçemi çayı tüketilebilir.
  • Civan perçemi bitkinin taze olarak yapraklarının suyunu sıkıp kullanabilirsiniz. Bu suyu cilt üzerindeki yaralara masaj ile sürebilir, daha kolay iyileşmesini sağlayabilirsniz. Yine benzer şekilde basur tedavisinde de krem gibi kullanabilirsiniz.
  • Civan perçemi bitkisinin yaş yapraklarından elde edilen su, ayrıca nefes yollarının temizlenmesi ve kan dolaşımının hızlanmasında da kullanılabilir
  • Cilt bakımında da etkili olan civan perçemini, sivilce izlerinden kaynaklanan çöküntüler için kullanabilirsiniz. Bu uygulama için 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı civan perçemi koyun. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika Demlenen karışımı süzdükten sonra cildinize temiz bir oamuk yardımı ile sürüp kullanabilirsiniz.
  • Bayanların adet döneminde ve menopoz döneminde yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesinde bu şifalı bitkiden yararlanılabilir. Adet dönemindeki ağrıların hafifletilmesinde regl öncesi ve regl sırasında günde 12 fincan civan perçemi çayı tüketilebilir. Menopoz döneminde ise terleme ve ateş basmasına karşı düzenli kullanım ile etki edebilir
  • Sindirim sistemi gibi boşaltım sistemi elemanlarının da sağlıklı işlemesini sağlayan bu şifalı bitki, kabızlık ya da ishal durumlarında düzenli olarak kullanılabilir. İdrar söktürücü özelliğinden dolayı idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılabilir.
  • Uykusuzluk için etkilidir. Sakinleştirici ve uyku düzenleyici özelliği vardır. Uykusuzluk yaşayan, depresyon ya da sıkıntı hallerinde düzenli civan perçemi çayı içilebilir.

Hem genel sağlık, hem cilt bakımı ve güzelliğinde kullanılabilen bu özel bitkiyi tüm şifalı bitki satan yerlerden satın alabilirsiniz. Aktar ya da online bitki satışı yapan e-mağazalarda paketler halinde kurusu satılan civan perçemi, güneş görmeyen, nemsiz ve ağzı hava almayacak şekilde kapalı kutularda saklayabilirsiniz.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.