Cirit,Kadınlarımız Başımızın Tacıdır

Cirit,Kadınlarımız Başımızın Tacıdır

Kahraman Türk kadını her zaman baştacıdır. İlk Türk Devletlerinde Kağan'ın yanında mutlaka eşi de yer almış, alınan kararlarda pay sahibi olmuştur.

A+A-

İslamiyet'ten önceki cahiliye döneminde,kız çocuklarına reva görülen şiddet ve cinayetler, Efendimizin rahmet dolu mesajlarıyla bıçak gibi kesilmiş ve kadının toplumsal statüsü olması gereken noktalara yükseltilmiştir. Peygamber efendimiz Hz Muhammet (sav) Hadisi şeriflerinde “Cennet Analarımızın ayakları altındadır” diyerek Kadının dinimizde yerinin ve öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere göstermektedir. Atatürk'ün dediği gibi, Dünyada hiçbir milletin kadını, "Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim." diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işlemiştir.

Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusuyla yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur.Atatürk sayesinde Birçok Avrupa kadınından önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadınına her zaman hak ettiği değerin verilmesi gerekmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle özellikle belirtmek isterim ki, dinimizin ve töremizin de gereği olmasına rağmen maalesef kadınlarımıza hak ettikleri değeri gösterememekte, sosyal yaşantı içerisinde gerekli önemi vermemekteyiz.

Baş tacı etmemiz, her türlü pozitif ayrımcılığı göstermemiz gerekirken aksine günümüzde kadına yönelik şiddetin, insanlık dışı saldırıların artmış olduğunu görmekteyiz. Hayatımızın her aşamasında en büyük destekçimiz olan kadınlarımızın yaşadıkları sıkıntıların, tehditlerin ortadan kalkması ve sosyal yaşantımızda hak ettikleri değeri görmeleri adına gerekli hukuki düzenlemelerin acilen yapılmasını umuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlara yönelik şiddetin son bulmasını, kadınlarımızın devlet ve toplum hayatında hak ettikleri konuma ulaşmalarını diliyor, başta Şehit Anaları ve Eşleri olmak üzere başımızın tacı Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.

İsmail CİRİT

MHP Pamukkale İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.