Cildinizdeki Mucizenin Diğer Adı

Cildinizdeki Mucizenin Diğer Adı

Elma sirkesinin içinde yer alan alfa hidroksi asitleri suratınızın derinliklerine nüfuz ederek, cildinizin altındaki sağlıklı tabakayı öne çıkarır ve lekeleri önler/azaltır.

A+A-

1- Yaşlılık lekelerini önler/azaltır

- Yaşlılık lekelerinin çıkmasını önlemek veya azalmasını istiyorsanız suratınızı her sabah elma sirkesi ve su karışımıyla yıkayın. Dr. Doug Willen’ın da desteklediği tavsiyeyi uygulayanlar başarılı sonuçlar aldıklarını ifade ediyorlar. Elma sirkesinin içinde yer alan alfa hidroksi asitleri suratınızın derinliklerine nüfuz ederek, cildinizin altındaki sağlıklı tabakayı öne çıkarır ve lekeleri önler/azaltır.

 

2- Sivilce ve lekeleri yok eder

- Elma sirkesi yapımı sırasında açığa malik asit çıkar. Bu sebeple elma sirkesi sivilceler ve surattaki inatçı lekelerde çok etkilidir.Yapışan araştırmalarda malik asidin bakterileri ve virüsleri öldürdüğü kanıtlandı. Elma sirkesi, sivilce oluşumunun en büyük sebebi olan iltihaplanma ve bakterilerle önceden savaşarak sivilce çıkmasını engeller.

 

3- Yağlı ciltten kurtulun

- New York’taki ünlü dermatolog Dr. Karen Hammerman, elma sirkesi ve su karışımıyla suratınızı haftada 3-4 kez yıkarsanız, yağlı ciltlerden kurtulacağınızı ve cildiniz aynı zaman kurumayacağını da ifade ediyor. Elma sirkesi, cildinizin yağlanmasının asıl sebebi olan sebum isimli salgının dengelenmesini sağlıyor.

 

4- Kırışıklıkları önler

-The Huffington Post yazarı Jodi Friedman, elma sirkesinin kırışıkları önlediğini belirtiyor. Elma sirkesi ve suyu karıştırın. Suratınızı bu karışımla yıkayın. Uzun vadede kırışıklıklarınız olmadığını göreceksiniz. Bazıları ise suratı yıkamak yerine elma sirkesi içmenin de işe yaradığını söylüyor. 

 

5- Toksinlerden kurtulun

- Yapılan araştırmalarda suratınızı elma sirkesi ve su karışımıyla yıkadığınızda, suratınızdaki toksinlerin arındırıldığı ve suratınızın parladığı açıklandı. Üstelik cildinizi pırıl pırıl yapmasının yanında elma sirkesinin sağlığınıza da birçok faydası var. Elma sirkesi asla tek başına suratınıza sürmemelisiniz. Her zaman suyla karıştırarak kullanmalısınız. Bunu ise deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilirsiniz. Zamanla elma sirkesine ne kadar su ekleyip suratınıza uygulayacağınız konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Suratınıza uygulamadan önce elinizle karışımı test etmelisiniz çünkü bazı insanların elma sirkesine karşı hassasiyeti olabiliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.