CHP'nin Bu Eylemi Çok Konuşulacak!

CHP'nin Bu Eylemi Çok Konuşulacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Teşkilatı üyeleri, patatesin son günlerde artan fiyatına dikkat çekmek için sokak ortasında patates soyarak vatandaşlara çeyrek çeyrek dağıttı.

A+A-

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı son günlerde fiyatı 5 TL’ye kadar çıkan patatesin fiyatına dikkat çekmek için Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı. Eyleme CHP’nin Denizli milletvekili adayı Kazım Arslan da destek verirken, meydana bir masa kuruldu. Burada önceden haşlanmış patatesleri alan kadınlar önce patatesleri soydu. Soyulan patatesleri daha sonra 4’e bölen CHPüyeleri, çeyrek patatesleri yoldan geçen vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlar çeyrek patatesleri alırken büyük şaşkınlık yaşarken, daha sonra verilen patatesleri yedi.

Eylemle ilgili açıklama yapan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Soframızın altını olan, çocukluğumuzda sürekli yediğimiz patatesi artık soframıza sokamaz olduk. Patates artık 4 buçuk TL’ye satılmaya başlandı. Bunun birçok sebebi var. Mazot fiyatları, sulama fiyatlarının yüksek oluşu, üreticinin ürettiğini satamaması gibi olaylar var. Vatandaşın sofrasında temel değer olan patatese ulaşmak artık çok zor. Patates artık çeyrek altın değerinde. Bu yüzden çeyrek patates dağıtarak fiyat yüksekliğine dikkat çekmek istedik" dedi.

CHP’nin 2'inci sıra Denizli milletvekili adayı Kazım Arslan da patates fiyatlarındaki yükselişin fakir kesimi daha da zorladığını belirterek, CHP iktidarında yeniden tarım ülkesi olacaklarını söyledi. Eylem CHP üyelerinin patates baskısı yapmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.