CHP'li Vekil Arslan'dan Çağrı Var!..

CHP'li Vekil Arslan'dan Çağrı Var!..

Tüm milletvekillerine ve vatandaşlarımıza çağrımdır:

A+A-

Yaşadıklarımızı gördüğü halde “Türkiye’de laiklik tehlikesi yoktur” diyenler, "İlk 4 madde değişemez" dediğimizde karşı çıkanlar, rejim kaygısını iliklerine kadar yaşayanları kibirle seyredenler, anayasa değişikliği sürecindeki gizli hesaplarını, eğitim müfredatında yaptıkları gereksiz ve anlamsız değişikliklerle açıkça göstermiştir. Tehlikeyi hafife alanlar, Anayasa Mahkemesinin bir üyesinin dine dayalı karşı oy yazısına dönüp baksınlar, tehlikenin boyutlarını fark edecektir. 

Bugün ülkemiz, Başkanlıktan sonra kendini hilafete ısındıran, şeriat kurallarını devletin temeline yayan tarikatlar koalisyonuyla yönetilmektedir. Meclis, Cumhurbaşkanlığı adı altında laik Cumhuriyeti oylayacaktır. Ülkemiz çok tehlikeli bir sürecin içindedir. 

Tüm milletvekillerine ve vatandaşlarımıza çağrımdır: 

Bu yeni müfredatla, bu yeni anayasayla kız ve erkek çocukları zaman içinde yan yana okuyamayacak, çağdaş yaşamda aldığımız 95 yıllık yol büsbütün yok edilecektir. Eğitimde ve hukuk düzeninde son bir haftada yaşananlar, rejim tehlikesinin boyutlarını fazlasıyla gözler önüne sermiştir. Bunu görmezlikten gelmek Laik Cumhuriyet ihanet etmektir. Bütün milletvekili arkadaşlarımız, Cumhuriyetin sayesinde bu imkana sahip olmuşlardır.

Ülkemizi savaş şartlarından çıkarıp devlet kuran, milleti kurtaran Atatürk ve İsmet İnönü’yü ders kitaplarından kaldırmaya kalkan zihniyete bakın. Bu zihniyet, Atatürk ve İnönü’nün tam aksine, ülkemizi komşularıyla savaşa sokmuş, yaptıkları ağır hata ve yanlışlar sonucunda ülkemizi Ortadoğu ülkelerinin konumuna getirmiş, iç çekişmelerin ve kutuplaşmanın yaşandığı, terörün her alanda kol gezdiği, güvenliğin yok olduğu noktaya getirmiştir. 

Kendi tarihine saygı duymayan, kurtuluş ve kuruluş dönemini yok sayan, Atatürk sayesinde o koltukta oturduğunu unutanlar mı bize Cumhurbaşkanlığı yapacak? Bugün 15 Temmuz'da ülkeyi darbe eşiğine getirenler, FETO terör örgütünü besleyip büyütenler,devleti kurtaran, milleti yokluktan varlığa çıkaran, siyasi yaşamında darbeyi engellemek için defalarca mücadele vermiş olan İsmet İnönü'yü unutturmaya kalkıyor. 

Bugün bizi savaşın eşiğine getirenler haddini iyice aşıyor, 2.Dünya Savaşı'nda çocukları babasız bırakmayan, savaşa sokmayan İsmet İnönü'yü çocuklarımıza unutturmaya kalkıyor. Anayasayla başlayan tek adam yaratma hedefinin çocuklar üzerindeki projesi, darbecilere devleti teslim eden Erdoğan’ı Anayasada yapılacak değişiklikle ve eğitimle tek adam haline getirmektir. 

Türk’ün Atasını ve Kahraman İsmet Paşasını belleklerden sileceğini sanan hainler, din temelli, laiklik düşmanı, tek adam hayranı bir kuşak yaratmanın peşindedir. Bu siyasi iktidarın anayasa daha Meclis’ten geçmeden eğitimde, adalette, ekonomide ve devlet yönetimindeki gizli ajandası ortaya çıkmıştır. Çocuklarımızın aklını bilim ve fenle değil hurafeyle dolduranlar, başkomutan Atatürk’ü yurttaşlarımızın gönüllerinden silemeyecektir. Laik Cumhuriyetimize ihanet edenler, Anayasa değişikliği Meclisten geçse bile, ki şüpheli, yapılacak referandumda kırmızı kart görecek ve çok ağır bir yanıt alacaklardır.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.