CHP'li Karaca'dan Bakan Ramazanoğlu'na Sert Tepki

CHP'li Karaca'dan Bakan Ramazanoğlu'na Sert Tepki

CHP Parti Meclisi Üyesi ve 25. Dönem Denizli Milletvekili Gülizar BİÇER KARACA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RAMAZANOĞLU’nun Karaman’da erkek öğrencilere yönelik cinsel istismar vakasının ardından Ensar Vakfı’na sahip çıkmasına sert tepki göster

A+A-

Gülizar BİÇER KARACA, “iktidarın,çarpık zihniyetin sözcülüğünü, yanlış politikalarını sürdürmekten öteye geçemeyen, yaşanan olayı münferit göstermeye çalışan Bakan RAMAZANOĞLU kadın ve çocuklarımız için politikalar geliştirmek, kadına yönelik şiddeti, taciz ve tecavüzleri engellemek için neyi bekliyor? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının görevi Ensar Vakfını korumaya kollamaya çalışmak mıdır? Çocuklarımızı bu zihniyet mi koruyacak? Tecavüzleri önlemeyi değil görmezden gelmeyi, yok saymayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? ” diye sordu.

KARACA; “Karaman’da sekiz-on yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Muammer B.’nin tutuklanması, on çocuğa tecavüz ettiğinin polis raporuyla belgelenmesi, Ensar Vakfı’na yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği haberlerde yer bulmuşken, bir yayın yasağı daha geldi. AKP iktidarı her sorunu örtbas etmeye, halktan gizlemeye çalışıyor. Kamuoyu istismarların önlenmesi için çağrı yapıyor, kadın örgütleri meydanlarda haykırıyor, aileler çocuklarının geleceğinden endişe ediyor. Bakanın “Bir kere yaşanmış olması Ensar Vakfını karalamak anlamına gelemez” açıklaması kabul edilemez.

 Bakan RAMAZANOĞLU bilsin ki Denizli’yi bu anlayış temsil edemez, çocuklarımız bu anlayışa emanet edilemez, kadınlarımız sizin anlayışınıza geçit vermez” Dedi.

KARACA tepkisini şu sözlerle sürdürdü ve Bakanı istifaya davet etti: “Ülkeyi ne hale getirdiniz? Adalet yok,hukuk ayaklar altına alınıyor, basın susturuldu, terör tırmandırıldı, ahlak yoksunluğu, kültür erozyonu hat safhaya ulaştı. Hizmetleriyle gurur duyuyoruz dediğiniz vakıfları korumaya çalışacağınıza, ülkenin getirildiği bu karanlık günlerde bir kadın olarak sorumluluğunuzu bilin. Tacizleri, tecavüzleri, şiddeti mazur gösteren açıklamalarınız nedeniyle başta Denizli olmak üzere kamuoyundan özür dileme erdemliliğini gösterin.Temsil ettiğiniz makam malum vakfı koruma makamı değildir.Eğer hala çarpık anlayışı temsil ediyorsanız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ayrılın ve Ensar Vakfının başına geçin."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.