CHP  hükümeti suçüstü yakalamıştır

CHP  hükümeti suçüstü yakalamıştır

Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak amacı ile kurulan komisyon AKP li komisyon başkanı tarafından dağıtılmıştır.

A+A-

CHP’yi temsilen seçilen üyeler Özgürlükçü Demokrasinin esas alınacağı bir Anayasa ve bu Anayasa ile birlikte Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak amacıyla komisyonun çalışma ilkelerinin belirlenmesini talep etmiştir.

      ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ

         Dün yapılan 3. Toplantıda CHP heyeti tarafından komisyonun çalışmalarının Partelementer Sistem üzerinden yapılması, komisyonun başkanlık sistemine bağlanmaması ve yan kolu gibi çalışmaması,her şeyden önce ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNİN TARTIŞMAYA AÇILMAYACAĞINA İLİŞKİN ÖN ŞARTTAN VAZGEÇMEYECEĞİNE ilişkin açıklaması üzerine TBMM Başkanı mutabakat sağlanmadığını ifade ederek komisyon çalışmalarına son vermiştir.

         Hükümetin asıl niyetinin ülkemizin içinde bulunduğu açmaza çare olacak yeni bir ANAYASA yapmak olmadığı,Anayasa kandırmacası ile başkanlık sisteminin zeminini hazırlayacak dayatma ve Türkiye Cumhuriyetinin tanımının yer aldığı ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNİN TARTIŞMAYA AÇILMA PLANLARI OLDUĞU CHP TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR.

         CHP  hükümeti suçüstü yakalamıştır.TBMM Başkanı da suçluların telaşı ile CHP  tarafından ortaya çıkarılan gerçek niyetin üstünü örtmek için komisyon çalışmalarına son vermiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.