Cennet Anaların Ayakları Altındadır

Cennet Anaların Ayakları Altındadır

Toplumumuzda, aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gereken toplum bilincinin

A+A-

Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur.

Büyük önder Atatürk; “Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” sözleriyle Türk kadınına verdiği önemi açıkça belirtmiştir. Kadın haklarının birçok Avrupa ülkesinde ülkemizden sonra verilmesi, kadınlarımızın demokrasiye katılımlarına ne kadar büyük önem verildiğinin bir göstergesi olmuştur.

Kadınlar, tükenmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakârlığı, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, güçlü devletler ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza, eğitim, iş ve sosyal hayatta erkekler ile birlikte vereceğimiz fırsat eşitliği ile mümkündür.

Peygamber Efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerifine yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dr. Ahmet ALTIPARMAK

Denizli Valisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.