Camiler Ayrılacak...

Camiler Ayrılacak...

Maltepe Medine Camii’nin açılış töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, önemli değişikliği açıkladı.

A+A-

Maltepe Medine Camii’nin açılış töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmayla camilerin mahalle, meyden, AVM ya da merkez camiler olarak sınıflandırılacağını ve bunlara uygun standartlar getirileceğini söyledi. 

CAMİLER YENİ STANDARTLAR KAVUŞUYOR

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerin standartlarını belirlemek üzere bir çalışma yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

 

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imzaladığı protokolle, cami standartlarını belirlemek üzere bir çalışma başlatıldı. Bundan sonra her yerde camilerin unvanları ve sıfatları farklı olacak. Mahalle camisi, meydan camisi, AVM camisi veya tesis camisi ile selatin camilerini andıran merkez camiler olacak. Bunların her biri için olması gereken standartlar belirleniyor. İnşallah bu standartlar çerçevesinde şehrin kalabalığına ve toplumun ihtiyacına göre camilerin içerisinde her türlü fonksiyonel ihtiyaçların bulunması hedefleniyor. Bu bizim toplumumuzun dayanışması, birleşmesi ve kimsenin kimseyi ötekileştirmemesi adına önemli. Zaten cami, cem eden kavuşturan demek. Camiler sadece bizim bedenlerimizi değil, aslında kalplerimizi birleştirmek üzere inşa edilen mekânlardır. İnsanları cem etmek üzere inşa edilen ve çok güzel görünen bu camiyi inşa eden tüm cemaatimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah burada hem bedenler, hem gönüller cem olacak.  Burada birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis ederek, güven toplumu inşa etmenin adımını atacağız.”

 

Konuşmaların ardından toplam 1500 metrekarelik namaz kılma alanına, 3 adet Kur’an Kursu ile bir konferans salonu ile bir kütüphanesi bulunan Medine Camii’nin açılışı gerçekleştirdi. Maltepe Medine Camii’ndeki ilk Cuma hutbesini de İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz verdi. Namaz sonrası Maltepe Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.