Cam Şenliği Sizi Bekliyor

Cam Şenliği Sizi Bekliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Cam Binealini’nin açılışını yaptı.

A+A-

Denizli Valiliği karşısında bulunan eski Sümerbank binasında açılan serginin açışlını Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı.  Bu yıl “Dönüşüm” teması ile sanatseverlerle buluşacak bienalde Amerika, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Türkiye'den davetli sanatçılar konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile Denizlililerin karşısına çıkacak. Bienal amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7den 70e herkese açık ve ücretsiz olacak. Ziyaretçiler, bienal süresince her gün 6 farklı sanatçının canlı cam gösterisini izleyebilecek, konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek.

Programın açılışında konuşan Başkan Zolan, camın insanlığın var olduğu andan itibaren ilk kullanılan maddelerden biri olduğunu hatırlatarak, Denizli’nin çok eski dönemlerden itibaren cam sanatıyla ilgilendiğini söyledi.  Cam Kültürünün Denizli’de yaşamaya devam edeceğini belirten Zolan, bunun bir göstergesi olarak açık havadaki en büyük cam heykelini Denizli’de yaptıklarını ifade etti. 

Programın ardından Vali Altıparmak ve başkan Zolan sanatçıların statlarını gezerken eserler hakkında bilgi aldı. 

Özellikle minik öğrenciler sanatçıların  camı nasıl sanat eseri haline getirdiğini ilgiyle takip ederken bazı öğrenciler camı eline alarak cama şekil vermeye çalıştı. 

5-6-7 Mayıs tarihlerinde devam edecek program tüm Denizli halkına açık.

kaynak:haberdenizli


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.