Çal'da Sokak Köpekleri Sahipsiz Değil

Çal'da Sokak Köpekleri Sahipsiz Değil

Denizli’nin Çal Belediyesi, özel bir firma (Denge Veterinerlik) ile anlaşma yaparak, sokak hayvanlarına sahip çıktı.

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçede çok sayıda sokak köpeği yaşadığını söyleyerek, “Sokak köpekleri düzenli bir şekilde aşılanacak, ameliyatla kısırlaştırılacak. İmkanı olanlar da bu hayvanları sahiplensin” dedi.

Çal Belediyesi, geçtiğimiz hafta özel bir firma ile protokol yaptı. Protokole göre, firma görevlileri Çal’daki sokak köpeklerini aşılayıp, kulaklarını küpelemeye başladı. Ayrıca, kısırlaştırma için de ameliyatlar yapılıyor. Firmaya ait tam donanımlı ‘Mobil Kısırlaştırma Aracı” belirli günlerde Çal’a gelerek kısırlaştırma, aşılama çalışmaları yapacak.

 

“SOKAK HAYVANLARIN DA YAŞAM HAKKI VAR”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, sokaklarda, boş arazilerde, bahçelerde yaşayan sahipsiz hayvanlarında yaşam hakkı olduğunu ve herkesin bu hakka saygılı olmaları gerektiğini söyledi. Akcan, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile sokak hayvanlarının yaşam hakkı güvence altına alınmıştır. Sahipsiz sokak hayvanları sorunu ancak kısırlaştır, aşılat ve yaşat şeklinde uzun vadede çözülecek bir sorundur. Tedavisini tamamlanan köpekler küpeleri takılarak kayıt altına alınıyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından köpekler alındıkları bölgeye bırakılıyor. İmkanı olanların tedavisi yapılan köpekleri sahiplenmesini bekliyoruz. Taş ocakları, bağ evleri, fabrikalar ya da evlerinde bekçi köpeği arayanlar köpek sahiplenebilir” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.