Çakıroğlu'nun Katili Okula Geri Alındı

Çakıroğlu'nun Katili Okula Geri Alındı

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün ülkücü Fırat Çakıroğlu’nu şehit eden PKK'lı Nurullah Semo hakkındaki okuldan atılma kararının kaldırıldığı iddia edildi.

A+A-

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü belgelenen katil zanlısı PKK'lı Nurullah Semo'nun öğrencilikten atılma kararını kaldırdığı öğrenildi. Çakıroğlu, iki yıl önce PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Çakıroğlu ailesinin avukatı Mehmet Bahadır Akyüz, karara tepki gösterdi ve itiraz edeceklerini açıkladı.

REKTÖR YILMAZ'DAN MİRAS

Katil zanlısı Nurullah Semo'nun öğrencilikten atılmasıyla ilgili tartışma, olayın yaşandığı dönemde rektör olan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a kadar dayanıyor. 20 Şubat 2015 tarihinde işlenen cinayetin ardından kurulan öğrenci disiplin soruşturmaları komisyonu Çakıroğlu'nun öldürülmesi olayında katil zanlısı olan Nurullah Semo'nun öğrencilikten atılmasını görüştü. Komisyon, Hukuk Müşavirliği'nin "Olay görüntülere net olarak yansımamış, Nurullah Semo'nun suçu sabit değil, mahkeme kararı yok" değerlendirmesine dayanarak PKK'lı Semo'ya ceza vermeyi reddetti.

YÖK'TEN MÜDAHALE

Ağustos 2016'da göreve başlayan Cüneyt Hoşcoşkun'un rektörlük görevi sırasında, YÖK üniversiteye denetçiler yolladı. Denetçiler, 2016 yılı Aralık ayında terör örgütleriyle bağlantılı eylemlere karışan öğrencilerin neden soruşturulmadığını sordu. Bunun üzerine, Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayeti ve üniversitedeki terör eylemleri ile ilgili özel bir soruşturma komisyonu kuruldu. 5 kişilik komisyon olayı inceledi ve Ocak 2017'de, Çakıroğlu cinayetinden tutuklu olan PKK'lı Nurullah Semo'nun öğrencilikten atılmasına karar verdi. Terör eylemleriyle bağlantısı bulunan 30 civarında öğrenciye de uzaklaştırma ve çeşitli cezalar verildi.

DEDEOĞLU DEVREYE GİRDİ

28 Şubat 2017'de Hoşcoşkun görevden alınarak yerine Beril Dedeoğlu vekâleten rektörlüğe atandı. Bunun ardından durum tersine döndü. Dedeoğlu rektör Cüneyt Hoşcoşkun döneminde kurulan komisyonları kaldırdı. Bu kapsamda katil zanlısı Nurullah Semo'nun öğrencilikten atılmasıyla ilgili karar da kaldırıldı. Komisyon kararı yok hükmünde sayıldı. Aynı şekilde terör eylemlerine katılan diğer öğrencilerle ilgili cezalar da kaldırıldı. 

AVUKATTAN SERT TEPKİ

Çakıroğlu ailesinin avukatı Mehmet Bahadır Akyüz, karara tepki gösterdi. Akyüz, "Eski rektör Candeğer Yılmaz döneminde, PKK'lı öğrencilere imkân verilerek bu ortam sağlanmıştı. Ege Üniversitesi adeta terör örgütünün kurtarılmış bölgesi haline getirilmişti. Bu kişilerin üniversiteye geri alınması, yeni olayların yaşanmasına neden olabilir. Bizim görüşümüz, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin eğitim hakkına saygı duyulması ve üniversitede bu ortamın sağlanması. Ancak bu kişiler öğrenci değil, terör örgütünün militanları. Eğer doğruysa bu kararla ilgili hemen gerekli yerlere itirazlarda bulunacağımızı bildirmek istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.