Büyükşehir’in Ramazan geleneği sürüyor

Büyükşehir’in Ramazan geleneği sürüyor

Ramazan bereketi her gün bir mahalleye taşınacak

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ayın sultanı ramazan ayında her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kurma geleneği bu yıl da sürüyor. Denizlilileri aynı sofrada bir araya getirecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, ayrıca her gün 5 bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırı da kurdu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kurma geleneğini bu yıl da sürdürecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan boyunca vatandaşları aynı sofrada buluşturmayı sürdürecek. Her gün bir mahallede Denizlilileri iftar sofrasında bir araya getirerek Ramazan'ın manevi ikliminde dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, ayrıca her gün merkez ve ilçelerdeki camilerde lokma döktürüp limonata ikramında bulunacak. Mahalle iftarlarının yanında günde 5 bin kişinin iftar yapacağı Ulu Cami yanındaki alana iftar çadırını da kurarak tüm hazırlıkları tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, oda ve hayırseverlerin vereceği yemekleri burada vatandaşlara ulaştıracak. Yaşlı ve hastaların sıra beklemeden yemeklerinin masalarına kadar getirileceği iftar çadırında her gün çorba, sıcak yemek, pilav ve tatlı olmak üzere 4 çeşit yemek ikramı yapılacak.

 

Başkan Zolan, her gün vatandaşlarla bir araya gelecek

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl ramazan ayında düzenledikleri mahalle iftarları geleneğine bu yıl da devam edeceklerini söyledi. Ramazanın bolluk ve bereket ayı olduğunu ifade eden Başkan Zolan, bu yıl da ramazan bereketinin paylaşıldığı iftar sofralarında tüm hemşehrileriyle bir arada olmayı arzu ettiklerini kaydetti. Denizli’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın aynı sofrada buluştuğu iftar sofralarımız birlik ve beraberlik kültürümüzün gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Vatandaşlarımızla bu sofralarda buluşup dertleşiyor, ramazanın manevi iklimini paylaşıyoruz” diyerek, mübarek ayın hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.