Büyükşehir DESKİ'den örnek davranış

Büyükşehir DESKİ'den örnek davranış

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanları, "Sende Bir Fidan Dik Nefesin Olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 1.000 fidanı toprakla buluşturdu.

A+A-

Örnek çalışmayı kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ çalışanları ve aileleri ile birlikte fidan dikerek ilk can suyunu verdi. Başkan Zolan, bölgenin gelecekte Çamlık gibi bir mesirelik alan haline geleceğine dikkati çekti.  

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin "Sende Bir Fidan Dik Nefesin Olsun" sloganıyla başlattığı ağaçlandırma kampanyası kapsamında fidan dikim töreni düzenledi. Karakurt Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, DESKİ çalışanları ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, baharın güzel bir gününde fidanları toprakla buluşturacaklarını belirterek, "Hem Denizli Büyükşehir Belediyemizin hem de Büyükşehir Belediyemize bağlı Su ve Kanalizasyon İdaremizin bir eseri olacak" dedi. DESKİ'nin daha önce düzenlediği bir spor turnuvasında, ödülün dereceye girenler adına fidan dikilmesi olarak söz verildiğini, bu vaadin de şimdi yerine getirildiğini  kaydeden Güngör, kendilerine destek veren Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

 

"Avrupa standartlarını geçmiş durumdayız"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, güzel bir işte DESKİ çalışanları ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, yaşam için hava ve suyun gerekliliğinden bahsetti. Temiz bir hava ve suyu sağlayacak ilk etkenin yeşil bir çevre, ağaç ve orman olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bunlar kendi içinde döngüyü sağlayarak insanımızın yaşamını devam ettirecek ihtiyaçları karşılıyor. Denizlimizin yüzde 50'sine yakın orman alanı var ve aktif orman alanına baktığımız zaman çok iyi bir noktadayız. Tabi ki biz bunu hiçbir zaman yeterli görmüyoruz" dedi. Denizli'de kişi başına 13 metrekare aktif yeşil alan olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Avrupa standartlarında bu alan 8 metrekaredir. 8 metrekarenin üzeri yaşanabilir bir şehirdir. Biz de bu rakam 13 metrekaredir. Avrupa standartlarını geçmiş durumdayız ancak ağaç dikmeye ve yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

 

Bölge Çamlık gibi olacak

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere kentteki tüm ekibinin Denizli'de yol açıcı ve destekleyici olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile bu tür işbirliklerimiz devam edecek. Bizlerde Büyükşehir ve DESKİ olarak çevreye önem veremeye devam edeceğiz. Denizlimiz Türkiye'nin en temiz şehri seçildi, suyu Türkiye'nin en teniz suyu. İnşallah hava kalitesi anlamında da yakın bir tarihte ilk 3'te yer alacak. O hedefe yürüyen bir şehiriz. Yeşile sahip çıkıp gözümüz gibi bakarak o hedeflere ulaşacağız." Ağaçlandırma çalışması yapılan bölgede sadece çam ağacı ve benzerlerinin dikilmediğini kiraz, elma gibi farklı ağaçlarında toprakla buluştuğuna değinen Başkan Zolan, "Kent merkezine yakın bir bölgedeyiz. Burası 5-10 yıl içerisinde Çamlık gibi bir mesirelik alan haline gelecek. Atalarımız nasıl Çamlık'ı bize bırakmış, bu bölgede gelecekte o şekilde olacak. Denizlimiz yaşanabilir şehirler arasında bir numara haline gelinceye kadar durmayacağız, çalışacağız" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler birlikte fidan dikerek, ilk can suyunu verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.