Büyükşehir’den Muhteşem Sergi

Büyükşehir’den Muhteşem Sergi

El emeği göz nuru 2700 eser beğeniye sunuldu

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören 770 kursiyerin el emeği göz nuru 2700 eseri muhteşem bir sergi ile beğeniye sunuldu. Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılında 7 kursiyerle el sanatları kurslarına başladığını anlatan Başkan Osman Zolan, “7 kursiyerle başladığımız o yürüyüşte bugün 770 kursiyere ulaştık" dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerler muhteşem bir yılsonu sergisi açtı. Geleneksel Türk el sanatlarının ve el becerilerinin geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı “Geçmişin Altın İzleri” adı verilen karma sergide 770 kursiyerin ele emeği göz nuru 2700 eseri yer aldı. Valilik karşısındaki eski Sümerbank binasında yapılan serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğu bir gösteri sundu.

 

7 kursiyerden 770’e

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, geçmişteki güzellikleri geleceğe taşıma adına 1 yıl boyunca yapılan güzel çalışmaların ve şaheserlerin sergisini açtıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Ben hepinize, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor, geçmişteki değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılında 7 kursiyerle eğitime başladığını anlatan Başkan Zolan, “7 kursiyerle başladığımız o yürüyüşte bugün 770 kursiyere ulaştık. Restore ettiğimiz geçmişten bize miras kalan tarihi binalarımızda kurslarımızı birçok eğitmenimizle sürdürüyoruz” dedi.

 

"Hedeflerimize hep birlikte ulaşıyoruz"

 

Sergide sanat ruhuyla ortaya çıkan eserleri göreceklerine dikkati çeken Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Bunlar sizlerin zevkini, hayalini, becerisini ortaya çıkaran eserler. İnşallah bundan sonra da bizler sizlerin kabiliyetlerinizi ortaya çıkarma ve boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirebilme adına ne yapmamız gerekiyorsa kapımızı sonuna kadar açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Ben şunu net olarak söylüyorum. Hanım kardeşlerimizle çıktığımız yolun her zaman sonu başarıya ulaşıyor. Hedeflerimize hep birlikte ulaşıyoruz. Özellikle tüm hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum."

 

"Sizler için ne yapsak azdır"

 

Başkan Zolan, "Sizler için ne yapsak azdır. Sizler bizim başımızın tacısınız, inşallah bu güzelliklerimiz devam edecek. Tüm emeklerinizden dolayı, değerlerimize sahip çıkmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Zolan, el emeği göz nuru 2700 eserin yer aldığı stantları tek tek gezerek yapılan eserler hakkında bilgi aldı, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi 26 Mayıs'a kadar açık kalacak.

 

24 ayrı branşta eğitim veriliyor

 

Sergide, Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ettiği tarihi Sürücü Evi, Atalar Evi ve Denizli Konağı ile Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi olmak üzere toplam 6 farklı noktadaki kurs merkezlerine katılan 770 kursiyerin 2700 eseri yer aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 24 ayrı branşta verdiği kurslar ise şöyle: "Tezhip, minyatür, çini, seramik, kâğıt rölyef, ahşap boyama, keçe, kazaziye (gümüş takı sanatı), nah’t (ahşap oyma), tel kırma, filografi, iğne oyası, ipek kozasından renkli aksesuar tasarımı, çiçek ve sanat kili model çalışması biblo yapımı, kat'ı (kâğıt oyma), hat, ebru, cam boncuk, halı dokuma, tokat işi (taş baskı), ev tekstili, dikiş (giyim), kurdele nakışı, pike dikimi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.