Büyükşehir'den Denizli kültürüne 18 eser 

Büyükşehir'den Denizli kültürüne 18 eser 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel, tarihi ve geleneksel zenginliklerinin gelecek kuşaklara aktarılması için 10 yıl önce hayata geçirdiği Kültür Yayınları'na 18 yeni eser eklendi. 

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kent belleğine kazandırdığı ve içerisinde 13 kitap ve 5 CD'den oluşan eserlerin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtımı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Tanıtım toplantısına AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile eserlerin yazarları ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin kültürel, tarihsel ve geleneksel zenginliklerini belgelemek, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için 10 yıl önce çıktıkları yolda önemli mesafe katettiklerini söyledi. Denizli Belediyesi Kültür Yayınları'nın tanıtımını yapacakları 18 eser ile 96 esere ulaştığını belirten Zolan, "Geleceğe bir kaynak aktarmak, gelecekte Denizlimizin değerlerinin unutulmamasını sağlamak adına bu tür çalışmalar içine girdik ve hayal ettiğimiz hedeflerin çok üstüne ulaştık. Çünkü Denizli'de çok değerli yazarlarımız var. Yazarlarımızla değerlerimiz, güzelliklerimiz, geleneklerimiz, müziklerimiz buluştuğunda, tarihimiz buluştuğunda, ortaya birçok güzellikler çıktı. Bundan sonra da aynı şekilde o güzelliklere sahip çıkma ve nerede Denizli ile ilgili yazılan bir eser varsa o eseri kültür yayınları olarak kentimize kazandırmayı kendimize şiar edindik" dedi. 

Çardaklı Köyün Belgeseli, Deli Deli Tepeli, Meşeli Kaya'nın Çocukları, Kayalık Camii, Halep'ten Denizli'ye, Denizli'den Doğan Yıldızlar, Buldan'ın Geleneksel Ritüelleri, Cumhuriyet'in Döneminde Denizli (1923-1938), İlk Gazeteler ve İlk Tiyatro Eserleri, Denizli Yemek Kültürü, Denizli Sarnıçları, Umman Ninemin Mektupları, Osman Ocak Nakiboğlu Hayatı-Edebi Kişiliği-Eserleri ve Eserlerinden Seçmeler isimli kitaplar 1000'er adet basılırken, TRT işbirliğiyle hazırlanan Denizli Tamgaları belgeseli ile Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından hazırlanan ağır zeybek, kıvrak zeybek havaları, Denizli Yöresi Zeybek Oyunları ve Mehter Marşları CD'leri de Kültür Yayınları olarak hazırlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.