Büyükşehir'den Çocuklara Randevulu Trafik Eğitimi

Büyükşehir'den Çocuklara Randevulu Trafik Eğitimi

Çocuklar eğlenmenin yanı sıra pratik uygulamalar ile trafik kurallarını öğreniyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda bu yıl ilk kez "Randevulu Trafik Eğitim Sistemi" başlattı. Ege Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de ise sayılı tesislerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'ndan 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 bin dolayında öğrenci faydalandı. Öğrencilere teorik bilgiler vererek, trafik parkurunda pratik yapmalarına imkan sağlanırken, çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmeleri amaçlandı. Okulların kapanması ile birlikte ise Denizli Büyükşehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek, Randevulu Trafik Eğitim Sistemi başlattı. Üç aylık yaz tatili süresince günde 2 grup halinde trafik konusunda bilgiler verilip, öğrencilere temel trafik kuralları öğretilecek. Hafta içi 08.00 ila 17.00 arasında verilecek eğitimler randevu ile belirlenecek.

 

Eğitim için tüm imkanlar seferber ediliyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşı karşıya kalacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe edip eğitim almaları için farklı uygulama alanları yarattıklarını, bunlardan birinin de Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim için tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 15 bin dolayında öğrencimize bu parkta trafik eğitimi verdik. Yaz tatilinde de öğrencilerimizin bu eğitimlerden yararlanmaya devam etmelerini istiyoruz. Bunun için randevu sistemi getirdik" dedi.

 

Eğlenerek öğreniyorlar

 

Eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin 0 (258) 280 27 09 numaralı telefonu aramaları gerektiği kaydedildi.Çocukların trafik bilgilerinin artırılması ve kuralları en doğru biçimde öğrenmeleri amacıyla hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurların bulunduğu pistte çocuklara önce teorik, daha sonra uygulamalı eğitim veriliyor. Trafik kuralarının eğlenerek öğrenildiği pist, çocukların keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.